Öğrenci Konuşmasını Geliştirmenin Basit Yolu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

11 Nisan 2015 Michael Linsin tarafından
Öğrenci Konuşmasını Geliştirmenin Basit YoluÖğrencilerinizin kaliteli tartışmalara girmesi konusunda sorun mu yaşıyorsunuz?

Yalnız değilsin.

Bu alanda mücadele eden öğretmenlerden sık sık duyarız.

Öğrenci konuşmasına artan vurgu göz önüne alındığında, bu küçük bir problem değildir.

Öğrencilerinizin iletişim kurma yeteneği, aniden öğretinizin bir yansıması oldu.

Bu gerçekleştirme, öğretmenleri herkesi gemiye almaya çalışırken daha saldırganlaştırdı.

Onları daha kararlı ve ısrarlı hale getirdi. Öğrencilerini anlamlı konuşmalar yapmaya itip prova etmeye ve onları coşturmaya heveslendirdi .

Ancak, öğrenciler baskı hissettiklerinde, kendilerini yakarlar. Beynini serbest bırakmak yerine beynini dondurur.

Ve hata yapmayın, özgür bırakmak en çok ihtiyaç duydukları şeydir.

Yaratıcı ve etkileyici olmak için, rahat hissetmeleri gerekir. Kendilerini ve performanslarını unutmaları ve şu anda kaybolmaları gerekiyor.

Doğal, kendiliğinden konuşmalar asla üretilemez. Zorlanamaz, dikte edilemez, hatta güçlü bir şekilde teşvik edilemezler. Öğrencilerinize daha fazla baskı uygulayarak daha az meşgul olurlar.

Peki çözüm nedir?

Eh, ilk adım, cajoling, çağırmak ve benzerlerini durdurmaktır. Daha fazla konuşmalarını ya da daha yüksek sesle konuşmayı bırak. Sınıflandırılması ve yargılanması için resmi bir sunumda keyifli bir deneyim olması gerekenleri durdurmayı bırakın.

Zincirleri çıkar ve konuşma akacaktır.

Yine de, süreci hızlandırmak için kullanabileceğiniz bir strateji var. Bu, gerçekleştirmek için baskıyı hafifletecek, gevşetecek ve onlara pratik yapma şansı verecek bir strateji - hepsi bir arada düştü.

Beş dakikanın hepsini alır ve öğrenci konuşmalarını sıçramalar ve sınırlarla geliştirebilir. İşleyiş şekli dersinize başlamadan hemen önce, gruplarınızı bir araya getirmeli veya öğrencilerinizi bir araya getirip ayakta durmalarını isteyin.

Ayakta kalan kanı alır, örümcek ağlarını serbest bırakır ve onları harekete hazırlar. Sonra, beyaz tahtanıza veya grafik kağıdı kağıdınıza eğlenceli bir tartışma istemi yazın.

Korktuğun zamanı paylaş.

Dünyadaki favori yerinizi tanımlayın.

Süper kahraman olsaydın, kim olurdun ve neden?

Ardından gevşetiniz. Performansı yokken, onları rahatsız etsinler. Resmi veya akademik hissetmeden, paylaşma ve dinleme alıştırmalarına izin verin.

Bunun için eğlenceler olsun.

İkinci ya da üçüncü turda, konuşmanız neyi başardığınızı çok fazla yansıtmaya başlayacaktır. Öğrencileriniz animasyonlu ve enerjik olacak. Gülümseyecekler ve birbirlerine bakacaklar.

Bunlar olacak meşgul .

Ve buna sebep olan konu bu değil. Bu özgürlük. Yaratıcı anlatımın ve gerçek alma-alma tartışmasının bağlarının zevkidir.

Görüyorsun, keyifli olması gerekiyordu . Bu yüzden kahve için arkadaşlarla buluşuyoruz ya da bir buçuk saat telefonla konuşuyoruz.

Olmadığı zaman, sert ve yapay hale geldiğinde, odanın sağındaki hayatı berbat eder. Öğrencilerin yüzlerini örtmelerini ya da duvardaki saatte boş durmalarını ister.

Nasıl etkileşime girdiklerinden memnun olduktan sonra, onları koltuklarına geri gönderin ve dersinize başlayın.

Şimdi tartışma zamanı geldiğinde, aradaki farka inanmayacaksın.

Tamamen yeni bir sınıfa sahip olmak gibi.

PS - Okul bahçenizden güvensiz ve asi davranışları ortadan kaldırmanın basit bir yolu olan Akıllı Müdürün Girdi Davranış Planı , 21 Nisan'da indirilebilecek. Gelecek daha fazla bilgi.

Ayrıca, daha önce yapmadıysanız, lütfen bize katılın. Bedava! Buraya tıklayın ve e-posta kutunuzdaki sınıf yönetimi makalelerini her hafta almaya başlayın.

Kaynak: https://www.smartclassroommanagement.com/2015/04/11/a-simple-way-to-improve-student-talk/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber