Etkili Öğretim İçin Az Bilinen Bir Sır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Aslında o kadar gizli ki, kimsenin bundan bahsetmediğini hiç duymadım.

Bildiğim kadarıyla hiç yazılmadı.

Eğitici antrenörler tarafından asla tanıtılmadı ya da mesleki gelişim eğitimleri konusu olmadı.

Sanki yokmuş gibi. Aslında, en yaygın tavsiye onun kutup zıddıdır.

Daha önceki birkaç makalede kendim söyledim.

Ama sadece geçerken.

Ancak, o kadar güçlü ki, öğrenci büyümesi ve gelişmesiyle sonuçlanabilir. Yaptığın bir şey ya da daha çok yapma. Harekete geçmek zor değil, ancak disiplini, durumsal farkındalığı ve çekilmesi gereken bir incelik gerektiriyor.

Bununla birlikte, çalışma şekli basittir.

Bölünmüş ikinci Öğrencilerinizin istediğini yapıyor ya onları istendi tanımak, sen sesimizi kesip ve kendi kendilerine başarılar yaşamaya izin verir.

Ne yaptıkları önemli değil. Sessiz bir iş olabilirdi. Bir grup tartışması olabilir. Bir rutin, bir prosedür veya takip edilen bir yön olabilir.

Her neyse, gözleriniz ve kulağınız size hedeflerinizi gerçekleştirdiğini söylediğinde, hemen gözlem moduna geçersiniz. Aslında, en etkili olmak için farkındalıklarından kaybolmaya çalışın.

Ani hareketler yapmadan, yavaşça sınıfınızdan uzaklaşıp uzaklaşın. Her öğrenciyi gözlemleyebileceğiniz bir mesafeye ulaştığınızda, görev bitene ya da artık başarılı olana kadar sessiz ve tek bir yerde kalın.

Tabii ki, stratejinin işe yaraması için, kendi aklınızda, a) öğrencilerinizden tam olarak ne istediğinizi ve b) başarının neye benzediğini net olarak görmelisiniz.

Bu, açık bir şekilde öğretme ve modellemenin önemini ve daha sonra anlaşılması için iyice kontrol ettiğini vurgular .

Öğrencinizi, beklediklerini bildiğini kanıtlamadıkça asla kendi başlarına göndermemelisiniz. Bu sayede onlara başarı için en büyük şansı veriyorsunuz ve resmin dışına çıkma özgürlüğüne izin veriyorsunuz.

Stratejinin bu kadar etkili olmasının nedeni, öğrenciler her ne zaman girişim olmadan başarıyı tecrübe ettikleri, kendilerine ve kendi yeteneklerine derinden güven duymalarıdır.

Kendilerine işlerinde kendilerini kaybetmeleri gereken odaya da verilirler - akış durumu olarak da bilinir — ki bu sadece son derece keyifli değil, aynı zamanda en hızlı büyümenin ve gelişimin gerçekleştiği bir yer.

Ancak, dilinizi ısırmaya yetecek kadar disiplinli olmanız çok önemlidir.

Bu, kesmeye, hatırlamaya, anlatmaya ve iki kuruşa değer katmaya alışkın olan birçok öğretmen için zor.

Öğretmenler olarak, her zaman “öğretme” yapmak için koşullu hale geldik. İyi öğretimin yoğunlaştığına inanan güçler tarafından beyin yıkandı.

Ancak bu potansiyel olarak oyun değiştiren strateji çalışması yapmak için kendinizi bu sahtelikten kurtarmalısınız. Öğrencilerinize zorlukların üstesinden gelmek ve başarılarını kendi yararları için yaşamaları için daha fazla alan sağladığınızı bilmelisiniz. . .

Kaynak: https://www.smartclassroommanagement.com/2018/12/01/a-secret-to-effective-teaching/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al