Eğitimcilerin Karma Öğrenimde Başarılı Olması İçin İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hibrit bir sınıf, geleneksel bir programdan daha fazla hazırlık gerektirir. Kursunuzu modellemek için iyi bir yaklaşım şunları yapmanızı gerektirir:

Hedefleri belirleyin
Eşzamanlı ve eşzamansız öğeleri eşleyin
Bir program yapın
Çevrimiçi içeriğinizin çoğunu dönem başlamadan önce oluşturun
Yazılım ve donanımı ne zaman kullanacağınızı planlayın
Ayrıca, öğrenci geri bildirimlerine yanıt olarak, dönem boyunca hibrit programınızı yeniden tasarlamak isteyebilirsiniz.

Bazı sınıf malzemelerinizi çevrimiçi olarak değiştirdiğinizde, "iyi bir değer" vermek için aşırıya kaçmak cazip geliyor. Ancak öğrencilerinizi aşırı yüklememeye dikkat edin. İyi bir değerli hibrit program şunları sunar:

Anlamlı yüz yüze zaman
Temel öğrenme içeriği
Kendi kendine öğrenmeyi ilerletmek için ilham verici yönlendirmeler
Ulaşılabilirlik
Çevrimiçi materyalleri öğrencilerin kullanabileceği bir formatta hazırladığınızdan emin olun. Her öğrencinin süper hızlı bir geniş bant bağlantısı yoktur. Bazı özel dosya türleri yalnızca belirli, pahalı yazılımlarla çalışır. Öğrenci tercihlerine de yanıt verin. Örneğin, öğrenciler dizüstü bilgisayarlar için biçimlendirilmiş materyaller yerine mobil kullanıma hazır içeriği tercih edebilir.

Bu son noktalar, temel bir düşünceyi besler: erişilebilirlik . Sağır ve işitme güçlüğü çeken öğrencilerin video ve ses materyalleri için alt yazılara ihtiyacı vardır. Zoom Meetings için Rev Canlı Altyazıları gibi canlı otomatik altyazı oluşturma hizmetleri , bir dereceye kadar işitme kaybı olan öğrencilerin dersleriniz sırasında söylenenleri anlamasını sağlar.

Ayrıca, ders transkripsiyonu tüm öğrencilere fayda sağlayabilir. Sonuçta, evde öğrenme ortamları her zaman ideal ve dikkat dağıtıcı değildir. Altyazılar ve transkripsiyonlar erişilebilirliği, katılımı, kavrayışı ve elde tutmayı geliştirebilir. Öğrencilerinize, programınızın sağladığı bilgileri en iyi şekilde işlemek için her şansı verin. Rev , profesyonel, ölçeklenebilir altyazı ve yazıya dönüştürme hizmetlerini hızlı ve ekonomik bir şekilde sağlar.

Son olarak, planlanmış senkronize oturumlar arasında öğrencilerinizle temasa geçmeyi unutmayın. Sınırlı ders süresiyle, grubun bağlantısının kesilmesi kolaydır. Devam eden bir grup görüşmesi veya mesaj panosu oluşturmaya çalışın. Bire bir seans planlamak için bir politikanız olduğundan emin olun. Ve herkesi gelişmeler ve beklentiler konusunda güncel tutmak için kısa bir süre ayırarak senkronize seanslarınıza "temizlik" zamanını da dahil edin.

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al