Ders İçi Katılım Performans Değerlendirme Ölçütleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bakanlığımızın uzaktan eğitim döneminde öğretmenleri zorunlu tuttuğu performans notları hakkında yapılan, yapılmaya çalışılan bütün uygulamalar eğitim öğretim açısından bir fiyaskodur.
Uzaktan eğitim sürecinde karşılaşılan sorunları konuşmaya başladığımız zaman en önemli sorun öğrencilerin uzaktan eğitime verimli bir şekilde katılamadıklarıdır.
30 kişinin üzerindeki bir sınıfta uzaktan eğitim ekrandan kontrol edilemez
Zaten ekran paylaşımı yaptığımızda öğrencilerden kopmuş oluyorsunuz.
Öğrenci derste gözükürken aslında o çok uzaklardadır
Bir başka sorun ise 30 dakikalık bir derste öğrencilere derse katılım olarak değerlendirme saçmalığıdır her öğrenciye 1 dakika ya da vazgeçtim yarım dakika söz verirseniz ders bitmek üzeredir,size ders anlatmak için süre kalmamış demektir.
Başka bir deyişle sistem bizden kendisini, kendimizi ve öğrencileri kandırmamız istemektedir.
Bir başka yolda sosyal medya üzerinden öğrencilere ödev gönderip toplamaktan yazıcıdan çıktı alıp değerlendirmekten geçiyor ya da gönderilmesi yeterli incelemeye gerek yoktur anlayışıyla süreç geçiştirilmektedir
Yoksa bir gün 6 ya da 8 saat derse girdikten sonra ödev kontrolü yapmak için kalacak zaman dilimi sizin bütün gece uykusuz kalmanıza sebep olacaktır.
Yani kısaca bu yöntemde geçersizdir ama performans ödevini proje ödevi gibi verip kısa süreliğine geri döndü isterseniz bu da performans notu anlayışına aykırı düşecektir.
Şimdi gelelim asıl önemli konuya öğretmenlerin yaşanılan pandemi sürecine uygun oluşturamadıkları performans çizelgeleri öğrencileri mağdur edici olmasıdır.
Bu mağduriyet üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin ortaöğretim başarı puanının düşmesine sebep olacağıdır.
Kısa vadeli olarak geçiştirilen önemsizmis gibi görülen performans notlarının yazılı notlarından düşük olması bu dönemde etik açıdan tartışılabilir.
Bu dönemde birçok okulda birçok öğretmen tarafından öğrencilere verilen düşük performans notlarının adil ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ve anlayışına aykırı olduğudur.
Başka bir şekilde söylemek gerekirse Zengin ve yoksul ayrımı eğitimde de bu şekilde karşımıza çıkıyor Özel okullarda okuyan öğrencilere verilen performans notlarını yüksek olması devlet okullarında okuyan öğrencilerin performans notlarının düşük olması bir başka sıkıntılı konudur
Aslında bugünlerde en çok tartışılması gereken konu budur. 

Bir şunu diyen bir yazı 'DERSI DERS CI KATILIM PERFORMANS DEGERLENDIRMEÃLÇUTLERI Derse katılım Derse devamlılığı PUAN Derse yaklaşımı (katılım göstermeye isteklilik, sorulan soruları cevaplamada gönüllülük, vb.) 20 20 20 Düzenli ödev yapımı (Verilen worksheet'leri yapmanın göstergesi olarak ilgili sorulara cevap verme; kahoot/ socrative vb. aracılığıyla paylaşılan oyunlaştırılmış konu tekrarlarını yapma; online quizleri yapma vb. ya da öğretmenin belirttiği şekilde ödev teslimlerini gerçekleştirme ders konularıyla birebir alakalı paragraf yazımı ve teslimi b.) 20 Derste sorulan soruları doğru cevaplayabilme TOPLAM 20 100' görseli olabilir

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al