Bu Bölümü Seçen Öğrencilere Maaş Gibi Burs Veriliyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu bölümü seçen öğrencilere müjde! Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi ile üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilere, asgari ücret kadar burs imkanı sağlanacak. Üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrencilere tekstil mühendisliği bölümünü seçtikleri takdirde, asgari ücret tutarında burs verilecek.
 

Yapılan bu proje sayesinde, nitelikli insan hedefi gerçekleştirilmek isteniyor

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ile İstanbul Tekstil- Hammaddeleri İhracatçı Birliği (İTHİB) öncülüğünde yürütülen proje 3 yıl gibi kısa bir sürede meyvelerini verdi. Projenin ilk yılında 92, ikinci yılında da 74 olmak üzere toplam 166 öğrenciye burs sağlandı. Toplam 14 olan tekstil mühendisliği programlarının 9'unda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. Bölüm puanları ise 100 puan arttı.

SABAH'a konuşan İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, "Projeyle, nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla öğrencilere okurken staj, mezun olduktan sonra da istihdam garantisi sağlanıyor. Bu yıl ek olarak üniversite-sanayii iş birliğiyle öğrencilere en az bir dönem üretim fabrikalarında uygulamalı eğitim programı yaptırmayı hedefliyoruz" dedi.

CEYDA KARAASLAN

Sabah

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al