2. DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK, YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklendi.

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Bakan Ziya Selçuk, dün katıldığı bir televizyon programında ikinci dönem yüzyüze eğitim olup olmayacağına dair açıklamada bulundu ve şunları söyledi:

"Bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kabinenin alacağı kararlar. Biz aslında çok kontrollü gittik. 15 Şubat'ta okulların açılmasıyla ilgili ilke kararı var. 15 Şubat'tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar.

Salgının seyri bakımından Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı tavır, tüm sınıflar açılabileği şeklinde ise bizim başka ne senaryomuz vardı? 2 gün 2 gün seviye sınıfları vardı. Dünyaya baktığımızda küçük yaşlarda riskin daha az olduğunu görüyoruz. Bizim hali hazırda gördüğümüz tablo şu: Hiç açılamayan sınıflarımız vardı. 7. sınıflar, 10. sınıflar… Sınav grubunda olan çocuklarımız var, staja başlayacak olan öğrencilerimiz var. Onları göz önünde tutuyoruz. Salgının seyrine bağlı olarak bunlardan hangisinin hayata geçeceğini, yaklaşık 15 gün kala açıklamış oluruz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al