Öğretmenlerden Mutlu Çocuklar Yetiştirmek İçin Ebeveynlik İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocukları nasıl yetiştireceğinizi anlamak kolay değildir, özellikle de etrafınızdaki herkes size çelişkili tavsiyeler veriyorsa. Büyük öğretmenlerin ve psikologların görüşleri bile farklı olabilir. Yine de, tüm alternatif okullar, çocuklara özgürlük verirseniz ve onlara birey olarak değer verirseniz, kendilerinden emin ve mutlu olacak şekilde büyüyeceklerine inanıyor.

Tek bir eğitim yaklaşımına bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Bizler Bright Side emin çocukların güçlü aile ilişkileri kurabilir tamamen işlevsel insanlar büyüdüklerinde yapmak eğitim sistemleri üzerinde çalışmış öğretmenler ve bilim adamları öneriler topladık.

1. Maria Montessori tarafından oluşturulan Montessori sistemi
Maria Montessori , İtalya'da hasta çocuklarla çalıştığı tıp fakültesini bitiren ilk kadındı . Montessori, birkaç kez Nobel Ödülü'ne aday gösterildi ve eğitim yaklaşımı bugün birçok ülkede hala popüler.

Maria Montessori'nin görüşleri:

Bir çocuk saygıyı hak eder, bu yüzden kibar istekler emirlerden daha iyidir.
Çocuklara yukarıdan bakmayın. Gözlerin aynı seviyede olacak şekilde onlara bakmaya çalış.
Çocuğunuza boyuna uygun bir sandalye ve bir masa yapın, kıyafetlerini asın, böylece eşyalarını kendileri assın. Bu tür bir ortamda mutlu olacaklar.
Çocukların kendileri için yapabilecekleri şeyleri yapma.
Bir çocuğu her hata için cezalandırırsanız, her şey için kendilerini suçlu hissedeceklerdir.
Çocuklarınızı destekler ve duygularını ifade etmelerine izin verirseniz, kendilerine güvenleri artacaktır.
Çocuğunuzun ev işlerinde size yardım etmesine izin verin.
Plastik oyuncak almamaya çalışın. Doğal malzemeler daha iyidir.
2. Loris Malaguzzi tarafından oluşturulan Reggio yaklaşımı

İtalyan psikolog Loris Malaguzzi bu çok güzel gözlemi ortaya attı : Bir çocuk yüz dil konuşabilir, yani çocuklar dünyayla konuşabilir ve düşüncelerini farklı şekillerde ifade edebilir: çizimler, şarkı söyleme, oyunlar yoluyla. Ancak yetişkinler genellikle 99 dili susturmaya çalışır. Ebeveynler gerektiğini çocuklarına dinlemek ve onları günlük yaşamda bu "dil" kullanmaya öğretir.

Malaguzzi'nin ana fikirleri:

Yanlış cevap diye bir şey yoktur - farklı bakış açıları vardır. Çocuklara bir konuda yanıldıklarını söylemeyin. Onlara neden bu şekilde düşündüklerini sorun ve onlara farklı bir düşünce tarzından bahsedin.
Bir şeyi açıklamadan önce çocuğunuza bunu zaten bilip bilmediğini sorun. Onlara zaten bildikleri şeyleri söylerseniz, ilgilerini kaybedecek ve dinlemeyeceklerdir. Tıpkı yetişkinler gibi.
Ayrıntılı cevaplar gerektiren daha fazla soru sorun. Bu şekilde çocuklar düşünmeyi ve düşüncelerini ifade etmeyi öğrenecekler.
Çocuğunuzun daha sık seçmesine izin verin. Örneğin, ne giymek istedikleri ve istedikleri sırt çantasının rengi.
3. Rudolf Steiner tarafından oluşturulan Waldorf eğitimi
Kendi Okullarını Açan 6 Harika Öğretmenden Mutlu Çocuklar Yetiştirmek İçin Ebeveynlik İpuçları

Fikri Waldorf okullara olduğunu yükseltmek çalışma sever ve kendilerini yaratıcı yeteneklerini keşfedebilirsiniz kendine güvenen bir kişi. Bu okullarda not ve sınav yoktur, ancak sınavları normal okullardan gelen öğrenciler kadar iyi geçerler.

Rudolf Steiner'ın fikirleri:

Ebeveynlere çocuklarla iletişim kurmayı öğretebilecek bir kitap yok. Her çocuk benzersizdir, bu nedenle her çocuğa farklı şekilde davranabilmelisiniz.
İlginç hikayeler bir çocuğa kitaplardaki sıkıcı bölümlerden daha iyi öğretebilir.
Çocuklar dışarıda daha fazla zaman geçirmeli: Gözlemlemeyi, güzelliği görmeyi ve dünya ile uyum içinde yaşamayı öğrenmelidir.
Tahta küpler gibi basit oyuncaklar hayal gücünü daha iyi geliştirir.
Basit günlük ritüeller çocukların kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olur ve onlara organize olmayı öğretir. Bu yüzden her gün şiirleri tekrar ederek başlamalı.
4. Alexander Neill tarafından oluşturulan Summerhill okulu
Kendi Okullarını Açan 6 Harika Öğretmenden Mutlu Çocuklar Yetiştirmek İçin Ebeveynlik İpuçları
İngilizler bu okulu "tartışmalı" olarak nitelendirdi. Öğrencilerin ders çalışmamasına izin verilir ve derslere katılmak zorunda bile değildirler. Ortalama olarak çocuklar 3 ay hiçbir şey yapmadan geçirirler ve sonra derslere devam ederler. Kenara tanıdık deneklerden alınan Summerhill'de içinde, öğrenciler olabilir , bitkilerin büyümesi, Photoshop çalışmaları öğrenmek büyü hile yapmak ve diğer yararlı beceriler kazanırlar.

Alexander Neill'in görüşleri:

Bir çocuğa "hayır" dediğimizde, çocuk hayata "hayır" demeye başlar.
Zor çocuk, dünya ile ya da kendisiyle barış bulamayan mutsuz bir çocuktur.
"Zor çocukların" ebeveynleri bir dakika oturmalı ve şu sorulara dürüstçe cevap vermelidir: "Çocuk nafakamı veriyor muyum?" ve "Onlara güveniyor muyum?"
Bir çocuğun yapması gereken, ebeveynlerinin veya öğretmenlerinin onlar için planladığı bir hayatı değil, kendi hayatını yaşamaktır.
Çocukların okula alışması gerekmez, ancak okullar çocuklara uyum sağlamalıdır.
İnsanların özgürlüğe ihtiyacı var. Özgür olmak ve istediğiniz her şeyi yapmak farklı şeylerdir.
Ebeveynler genellikle hatalarının korkunç sonuçlarıyla çocukları korkutmaya çalışırlar. Ama çocuklara hiçbir şeyden korkmamayı öğretmek daha iyidir.
 

5. John Dewey tarafından yaratılan enstrümentalizm

ABD'de Dewey, "ilerici eğitimin babası" olarak adlandırılıyor. O inanıyordu okulun noktası çevreleriyle uyum öğrenerek her durumda tarzlarını öğrenmek için bir çocuk öğretmek olduğunu söyledi. Bu nedenle çocuklara kitaplardan soyut bilgi vermek yerine belirli görevleri yapmaları öğretilmelidir .

Dewey'nin eğitim hakkındaki görüşleri:

Çocuklara bir şey öğretilmek yerine bir şeyler yapmalıdır. Eylem sonuçlara yol açacaktır.
Çocukları başarısızlıklarından utandırmayın. Başarısızlıklar daha iyi olmamıza yardımcı olur.
Tüm büyük bilimsel keşifler, birinin hayal gücünü kullanmaktan korkmadığı için yapıldı.
6. Célestin Freinet yöntemi

Freinet 24 yaşında kendi okulunu açtı . Gelişimsel gecikmeleri olan çocuklara yardım etti . Onun okul Hiçbir kitap veya ödev yoktu, ama onun öğrencileri olağanüstü sonuçlar elde edilmiş ve tamamen gelişmiş ve eğitimli .

Freinet'in ana fikirleri:

En hoş aktivite, yapmaya zorlanırsanız işkenceye dönüşebilir.
Bir ceza, hem cezalandıran hem de cezalandırılan için aşağılayıcıdır.
Çocuklar düzenli ev işlerini yapmayı ne kadar erken öğrenirlerse, gelecekte kendilerine o kadar güvenirler.
Yasaklar ve cezalar yerine çocuklarla müzakere etmelisiniz. Çocuklar, oylarının önemli olduğunu görebilmelidir.
Hangi fikirler size önemli ve değerli geldi? Çocuk yetiştirme konusunda kendi sırlarınız var mı? Aşağıdaki yorum bölümünde bize anlatın!

Kaynak:https://brightside.me/inspiration-family-and-kids/parenting-tips-for-raising-happy-children-from-6-great-teachers-who-opened-their-own-schools-544010/?utm-source=brightside_web&utm-medium=article&utm-campaign=twitter_share

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al