Her Öğretmenin İhtiyacı Olan Az Bilinen Bir Özellik

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Gücü olan bir öğretmen özelliği var. . .

stresi azaltmak.
Seni daha tutarlı kılar .
öğretme zevkinizi arttırın.
ilişkilerini geliştir.
Öğrencilerinize eleştirel bir bakış açısı kazanır.
Eğitim çevrelerinde hiç belirtilmeyen bir şey ama en etkili öğretmenler arasında mevcut.

Bu özelliğe sahip olmayanlar neredeyse her zaman mücadele eder.

Peki bu nedir?

Bu farkındalık. Çevrenizdeki dünyaya karşı durma ve uyanık kalma yeteneği.

İyi haber, bunun birkaç basit yönergeyi izleyerek doğal olarak geliştirilebilecek bir özellik olduğudur.

İşte nasıl:

Daha az konuş

Çoğu öğretmen, yaptığı konuşma miktarını üçte bir oranında azaltarak fayda sağlar. Çünkü çok konuşmak, öğrencilerin sizi uyarmasına neden olur. Diğer yandan, ne kadar az konuşursanız, kelimeleriniz o kadar etkili olur.

Daha az konuşmak aynı zamanda tüm odaya girmeniz gereken bant genişliğini de serbest bırakır. Olmadan önce yanlış davranışları önceden tahmin edebilirsiniz . Öğretmenlik duygusuna sahip olmanın anahtarı.

Ama sözlerinle mantıklı olmak için çaba sarf etmelisin. Bir çok öğretmenin yapamayacağı gibi, yağları kesmeli ve anlatımdan, yüksek sesle düşünmekten ve konu dışı yönlerden uzak durmalısınız.

Yavaşlatmak

Vaktinizi alarak, bekleyerek, duraklatarak ve daha kasıtlı olarak hareket ederek, duyularınız sınıfınızın tonunu ve sıcaklığını daha iyi ayarlayabilir.

Daha fazlasını görüyorsun. Algınız daha keskin ve daha rafine olur. Talimatınızı buna göre ayarlamak için ihtiyaç duyduğunuz bilgileri - güçlü, zayıf yönleri, beden dilini, enerji seviyelerini - ele alabilirsiniz.

Yavaşlayarak , müfredatta daha hızlı hareket eder, size ve mesajınıza dikkat çeker ve öğrencilerinizin odaklanmasını engelleyen heyecan ve zihinsel karmaşayı ortadan kaldırırsınız.

Daha çok gözlemleyin

Burada SCM'de gözlemin önemi hakkında çok konuşuruz . Ancak bu sadece bağımsız çalışma dönemlerinde önemli değildir. Her zaman gözlemsel bir zihniyet olması önemlidir .

Bu, öğrencilerinize asla unutmadan geri dönmemenizi ve güvenliklerini veya barış içinde öğrenme haklarını feda etmemenizi sağlar.

Bunun yerine, tüm sınıfınızı görmek için kendinizi otomatik olarak konumlandıracaksınız. Daha iyi dersler, daha net iletişim ve her seferinde tutarlılık kazandıran hızlı tanıma, ayırt etme ve anlama geliştireceksiniz.

nefes almak

Stresli, endişeli veya endişeli olduğunuzda nefes almanız daralır. Vizyonun daraldı. Duyularınız kısıtlanıyor. Kendinle meşgul olman ve nasıl hissettiğini öğretme yeteneğin derinleşir ve ciddi şekilde sınırlanır.

Çünkü şu an asla tam olarak uyanık olmadın, kayıt olmayan şeyleri görüyorsun. Sert ve kendin olamıyorsun. Öğrenmeyi hayata geçirmenin anahtarı olan hikayeleri, bağlantıları veya mizahı düşünemezsiniz.

Sonuç olarak, öğrencileriniz sizi orada gergin ve sıkıcı görüyor.

Panzehir tam nefes almaktır - dakikada yaklaşık dört devir. Bu, duyu-bakış açınızı açacak ve şimdiki zamana sadık ve dikkatli olmanızı sağlayacaktır. Senin olmana izin verecek.

Bilgelik Eksikliği

Etrafta dolaşan, çok konuşan, dar bir vizyona sahip olan ve kısaca nefes alan öğretmenler, sanki onlar hakkında fikirleri yokmuş gibi, sığ nefesler görünür.

Saçılmış, karıştırılmış ve kendinden emin görünmüyorlar. İş çok büyük ve ezici görünüyor. Onların dersleri ilgi çekici değildir.

Sonuç olarak, öğrenciler onları test eder, onlardan yararlanır ve derilerinin altına girer .

Fakat mücadelelerinin istihbaratla hiçbir ilgisi yok. İş için kesilmedikleri ya da yetenekleri olmadığı için değil. Bu, keskin farkındalıktan gelen bilgelikten yoksun olmalarıdır.

Birçok öğretmen için bu alanı geliştirmek, eksik olan unsurdur. Yaptıkları hiçbir şey vaat edilmediği gibi çalışıyormuş gibi hissetmelerinin nedeni budur.

Stresli olmalarının nedeni, sürekli olarak sekiz topun arkasındaydı ve yapabilecekleri ve olması gereken öğretmenleri değil.

Henüz yapmadıysanız, lütfen bize katılın. Buraya tıklayın ve her hafta e-posta kutunuzdan bunun gibi sınıf yönetimi makaleleri almaya başlayın.

https://www.smartclassroommanagement.com/2019/08/31/teacher-trait/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al