Boşanma Kararı Çocuklara Nasıl Söylenir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Genellikle çocuklarınıza boşanma kararınızı bir an önce anlatmak istersiniz. Kocanız taşınana kadar beklemek istemezsiniz. Çocuklar inanılmaz derecede sezgiseldir, bu yüzden onların bunu bilmeyeceklerini düşünseniz bile, zaten bir fikirleri olabilir. Ve bunu başkasından değil, sizden duymaları onlar için önemlidir. Bunun hakkında ne kadar erken konuşursan o kadar iyi.

Bu kuralın bazı istisnaları vardır. Boşanacağınızdan kesinlikle emin olmadığınız sürece çocuklarınıza boşanacağınızı söylememelisiniz. Hala bir yıl daha birbirinizle yaşayacaksanız, çocuklarınızın bilmesine gerek olmayabilir. Ancak ayrılık önümüzdeki iki veya üç ay içinde gerçekleşecekse veya ebeveynlik planı (velayet sözleşmesi olarak da bilinir) yürürlüğe girecekse veya önümüzdeki iki veya üç ay içinde birisi dava açacaksa, o zaman kesinlikle tartışmalısın.

Şimdi, bu konuşmayı yaparken yapmanız ve yapmamanız gereken bazı şeyler var. Çocuklara söylediğinizde ikiniz de orada olmalısınız. Ebeveynlik planının ne olacağı hakkında bir fikir edinmeye çalışmalı ve bunu mümkün olduğunca basit bir şekilde çocuklarla paylaşmalısınız. Herhangi bir suçlama yapmamaya dikkat etmelisiniz. Boşanmanın ortak karar olarak sunulması gerekir. Bu kimsenin suçu değil - annenin veya babanın ve kesinlikle çocukların değil. Her iki ebeveyninin de onları sevdiğini ve onlar için erişilebilir olmaya devam edeceklerini ve taraf seçmek zorunda kalmayacakları için ortada olmayacaklarını bilmeleri gerekir.

Ayrıca öfke veya üzüntü için hazırlıklı olmalısınız. Her çocuk haberleri farklı bir şekilde duyacaktır. Kişiliklerini ve mizaçlarını biliyorsunuz, bu nedenle her bir çocuğunuzun nasıl tepki vereceğini tahmin etmeye çalışmalı ve bu tepkiyle başa çıkmak için bir strateji geliştirmelisiniz.

Onlara tatiller veya doğum günleri hakkında bilgi vermeyin. Onlara halka açık bir yerde veya yatmadan hemen önce söyleme. Çocuklarınızdan biri size veya kocanıza saldırırsa, birbirinizi savunmaya hazır olun. Kızlarınızdan biri, "Aman baba, sen her zaman çok cimri oldun" derse, karşı çıkmaya hazır ol. "Baban her zaman iyi bir ebeveyn olmaya çalışıyor ve seni seviyor" deyin. Bu konuşma aynı zamanda tartışmanızı yapmak için bir fırsat olmamalıdır. Bunu yapmaya gerçekten niyetliysen, mahkeme salonuna sakla.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al