Birinci Sınıf Öğrencilerine Ev Ödevleri Nasıl Sevdirilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Anaokulundan birinci sınıfa geçiş büyük bir geçiştir. Anaokuluna başlamak kadar önemli olmasa da, çocukların birinci sınıfa başlarken uyum sağlaması gereken çok şey var. Birinci sınıf öğrencileri genellikle okulda daha fazla zaman harcarlar ve özellikle ev ödevi açısından artan akademik taleplerle uğraşırlar. Bu, anaokulunuzun genellikle çok az ödevi olmasına veya hiç olmamasına rağmen, birinci sınıfınız için ev ödevi beklentilerinin arttığı anlamına gelir: birinci sınıf ev ödevi genellikle dil sanatları, matematik ve bağımsız okuma dahil olmak üzere birden çok bölümden oluşur ve öğretmenler ev ödevlerini günlük veya haftalık paketler

Birinci sınıfa yeni başlayanlar bazen anaokulunda yaptıklarından daha fazla ev ödevi yaparak ertelenir. Gün içinde daha yoğun bir akademik programla uğraşırken, çocuklar okuldan sonra ödevlerini yapmak için ilham almayabilir ve ödevler bir mücadele haline gelebilir. Ama iyi haber şu ki, ebeveynler yardım edebilir! Ev ödevi savaşlarından kaçınmanıza yardımcı olması için aşağıdaki ipuçlarını kullanın.

Ödevi küçük parçalara ayırın

Birinci sınıf öğrencileri zaten bütün günlerini okulda geçirdiler. Birinci sınıf öğrencilerinin bir seferde küçük iş parçaları yapmasına izin vererek ev ödevlerini daha yönetilebilir hale getirin. Çocuğunuzun günlük ödevi varsa, her aktivite arasında mola vermesine izin verin. Çocuğunuzun haftalık ödevi varsa, her gece hangi bölümlerin tamamlanacağına karar verin. Övgü üzerine yığmayı ve çocuğunuzun yaptığı tüm zor işler hakkında harika hissetmesini sağlamayı unutmayın!

Ev ödevi üzerinde birlikte çalışın

Ev ödevi sadece birinci sınıf öğrencilerinin okulda öğrendiklerini uygulama zamanı değildir; aynı zamanda ailelerin hayatlarında neler olup bittiği hakkında iletişim kurmaları için harika bir yoldur. Ev ödevi yaparken, birinci sınıf öğrencinizden okulda öğrendikleri hakkında size daha fazla bilgi vermesini isteyin. Ev ödevi yapmayı tamamen çocuğunuza odaklandığınız bir zaman haline getirin: Ev ödevi özel aile zamanı ile ilişkiliyse, çocuğunuz onu dört gözle bekleyecektir. Çocuğunuzun yaptığı hataları vurgulamak yerine doğru yaptığı şeye odaklanın. Ev ödevi bir mücadele haline gelse bile tonunuzu olumlu ve iyimser tutmaya çalışın. Ev ödevi, siz ve çocuğunuz için yüksek stresli bir durum haline gelirse daha da zorlaşacaktır.

Tutarlı ol

Çocuğunuzun öğretmeninden okulda hangi stratejilerin öğretildiğini öğrenin, ardından bu stratejileri evde pekiştirin. Örneğin, birinci sınıf öğrencileri uygulamalı manipülatifler kullanarak toplama alıştırması yapıyorsa, çocuğunuzun evde toplama problemlerini çözmesine yardımcı olacak fasulye veya bloklar bulun. Mümkün olduğunda, okul tarafından kullanılan aynı dili ve materyalleri kullanın.

Bağımsız okumayı ilgi çekici hale getirin

Çoğu zaman birinci sınıf ödevi, her gece belirli bir süre okuma zorunluluğunu içerir. Ancak birinci sınıf öğrencileri genellikle yeni okuyuculardır ve henüz birçok kitabın kodunu bağımsız olarak çözemeyebilirler. Çocuğunuza okuyorsanız, kitaptan kolayca çözülebilen kelimeleri veya öğrendiği görsel kelimeleri okumasını isteyin. Birinci sınıf öğrencileri genellikle seviyelendirilmiş okuma kitaplarını bağımsız olarak çözebilir, ancak birçok birinci sınıf öğrencisi bu kitapları ebeveynleri tarafından okumaya alışkın oldukları kitaplara kıyasla sıkıcı bulur. Bu durumda, çocuğunuzun okuması ve resimlemesi için kolayca çözülebilir kendi kitabınızı yazın - sadece birkaç parça kağıt alın, kelimeleri yazın ve çocuğunuzun okumasını ve bir resim çizmesini sağlayın! Bazı çocuklar, okuma etkileşimli hale geldiğinde okumak için çok daha fazla ilham alır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al