2. SINIF MATEMATİK DERSİ KARIŞIK PROBLEMLER

İlkokul 2. sınıf matematik dersi için gerekli olan değerlendirme çalışması ve 200 adet matematik problemini indirin. Matematik dersinde yapılabilecek en güzel etkinlik problem çözmektir. 

1- Aynı türden 10 tane çokluğu gösteren sayıya ne denir?

A) düzine

B) deste

C) demet

2- 28 çiçeğim var. 2 düzinesini satınca geriye kaç çiçek kalır?

A) 4 B) 7 C) 8

3- 70 metrelik bir yol, her 10 metrede bir farklı renge boyanacak.Kaç tane farklı renk kullanılmalıdır?

A) 5 B) 6 C) 7

4- 8 tane onluk sayı çubuğu toplam kaç adet olur?

A) 70 B) 80 C) 90

5- Birler basamağında 6, onlar basamağında 4 bulunan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 46 B) 64 C) 644

6- Onlar basamağında 5 onluk bulunan sayılar hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

A) 50, 53, 62

B) 35, 25, 55

C) 52, 59, 54

7- 38, 86, 43, 88 sayılarından birler basamağı eşit olan sayı çifti hangi seçenekte doğru verilmiştir?

A) 38, 43

B) 88, 38

C) 86, 88

8- 20’den geriye ikişer ritmik sayarken 3. söylediğin sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 16 B) 17 C) 14

9- İleriye üçer ritmik sayarken 12’den önce ve sonra söylediğimiz sayı çifti hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

A) 11-13 B) 9-15 C) 9-12

10- 21, 24, ...., ...., 33 sayı örüntüsündeki boşluğa hangi sayılar gelmelidir?

A) 27, 30 B) 25, 27 C) 28, 30

11- 82, ...., 74, 70 sayı örüntüsünde boş bırakılan yere gelmesi gereken sayı hangi seçenektedir?

A) 80 B) 78 C) 77

12-

• Top: 3 TL

• Çanta: 32 TL

• Tişört: 16 TL

• Çorap: 2 TL

• Ayakkabı: 62 TL

Enes’in 78 TL’si var. Enes bir çift ayakkabı, bir top ve bir de tişört almak istiyor. Enes’in parası bunları almaya yeterli midir?

A) Yeterli değildir.

B) Yeterlidir.

C) Hiçbiri

13- Sevgi treninin birinci vagonunda 14, ikinci vagonunda 21, üçüncü vagonunda 13 yolcu yer alıyor. Trende bir de makinist var. Acaba bu trende toplam kaç kişi vardır?

A) 48 B) 45 C) 49

14- Aşağıdaki toplama işlemlerinden hangisinin sonucu 34’tür?

A) 21 + 14

B) 12 + 20

C) 18 + 16

15- Sınıf kitaplığında 23 hikâye, hikâyelerden 9 fazla masal kitabı var. Acaba bizim kitaplığımızda toplam kaç kitap vardır?

A) 55 B) 32 C) 40

16- Sınıfımızdaki 34 öğrenciden 13’ü kızdır. Sınıfımızdaki erkekler kaç kişidir?

A) 22 B) 21 C) 19

17- 87 sayı çubuğundan 45 tanesi mavi, diğerleri kırmızıdır. Kırmızı çubuklar kaç tanedir?

A) 36 B) 42 C) 45

18- Aşağıdaki çıkarma işlemlerinden hangisinin sonucu 41’dir?

A) 83 – 42

B) 57 – 15

C) 61 – 26

CEVAPLARI:

1.B 2.A 3.C 4.B 5.A 6.C 7.B 8.C 9.B 10.A 11.B 12.A 13.C 14.C 15.A 16.B 17.B 18.A

2. Sınıf Matematik Etkinlik ve Çalışma Kağıtları

2. SINIF MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ İNDİR

2. SINIF MATEMATİK DERSİ KARIŞIK PROBLEMLER (200 TANE) İNDİR

KAYNAK: gercekogretmen.com

Anahtar Kelimeler:
2. SINIF MATEMATİK DERSİ KARIŞIK PROBLEMLER (200 TANE)2. SINIF MATEMATİK DERSİ KARIŞIK PROBLEMLER2. SINIF MATEMATİK DERSİ KARIŞIK PROBLEMLERİ2. SINIF MATEMATİK DERSİ2. SınıfMATEMATİK DERSİ KARIŞIK PROBLEMLERMatematik DersiKARIŞIK PROBLEMLERİlkokul 2. Sınıf Matematik Dersi Için2.sınıf Karışık Dört Işlem Problemler2. Sınıf Karışık Problemler Levent2. Sınıf Karışık ProblemlerLeventKarışık Matematik Problemleri2. Sınıf Pazar Problemleri2 Sınıf Eşitlik Problemleri2.sınıf Toplama çıkarma Karışık Problemler2.Sınıf Matematik Karışık Problemler çözCEVAPLARI:Cevapları2.Sınıf Matematik Doğal Sayılar2.Sınıf Matematik Doğal Sayılarda Toplama İşlemi2.Sınıf Matematik Doğal Sayılarda Çıkarma İşlemi2.Sınıf Matematik Doğal Sayılarda Çarpma İşlemi2.Sınıf Matematik Doğal Sayılarda Bölme İşlemi2.Sınıf Matematik Kesirler2.Sınıf Matematik Ölçme2.Sınıf Matematik Geometri2.Sınıf MatematikGeometri2.sınıf Matematik Problemleri Test çöz2. Sınıf Matematik Problemleri çarpma2.sınıf Problem çözme Etkinliği2. Sınıf Kolay Problemler2.sınıf Matematik Problemleri Kitabı2. Sınıf Matematik Problemleri Eğitimhane2. Sınıf Matematik ProblemleriEğitimhane2.sınıf Karışık Dört Işlem Problem2.sınıf Matematik Karışık Problemler Test2. Sınıf Karma Problemler2. Sınıf Matematik Problemleri Pdf2. Sınıf Matematik Problemleri Toplama çıkarma2. Sınıf Karışık Problemler 20202. Sınıf Karışık Problemler 20212. Sınıf Matematik Problemleri Zor2.sınıf Karışık Problemler Eğitimhane2.sınıf Karışık Problemler2. SINIF MATEMATİK DERSİ KARIŞIK PROBLEM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol