ÖĞRETMENLER İÇİN EBADA NASIL PUAN TOPLARIM

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

•    Çalışma Gönderme; ünitelerde yer alan çalışmaları sınıflarınıza gönderin. Her gönderdiğiniz çalışma için 4 puan alırsınız 
•    Her gün giriş yapma; ebaya giriş yaptığınız her gün için 1 puan verilir.
•    Raporlar: En çok puanı raporlar sekmesinden kazanabilirsiniz .Raporlara girin ve kendinize eklemiş olduğunuz okulun tüm şubelerinin çalışma raporlarını görüntüleyin.24 saatte bir her şube için 5 puan kazanacaksınız. Ayrıca öğrencileri bireysel olarak incelerseniz her öğrenci için 1 puan kazanırsınız.
•    Çalışmayı Listeye ekleme:EBA da varolan çalışmaları listeye ekle deyip liste oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz her liste için 4 puan kazanırsınız
•    Ders akışları;ders akışı sekmesinden soru oluşturabiliyorsunuz ve oluşturmuş olduğunuz her soru için 5 puan kazanıyoruz.
•    Öğrenci portfolyosuna katkı: Öğrencilerin portfolyosuna girip,öğretmen görüşleri sekmesinden öğrenci hakkında görüş bildirin. Her öğrenci için 2 puan kazanç.
•    Mesleki Gelişim;Mesleki gelişim sekmesinden var olan gruplara katılın.Grupta yaptığımız her paylaşım için 4 puan alıyoruz.
 
1-Anket oluşturmanız, tartışma başlatmanız, yorum yapmanız puanlarla değerlendirilmektedir. Bununla birlikte öğrenci takibi de sizlere puanlar kazandırmaktadır. Sol menüdeki raporlar bölümünden Genel performans raporları kısmına girdiğinizde sınıflarınız listelenecektir. Burada takibini yaptığınız her sınıf için 5 puan kazanırsınız. Aynı sınıftan tekrar puan kazanabilmeniz için 24 saat geçmesi gerekmektedir. Bu bölümde eklemiş olduğunuz her sınıfı günlük kontrolde 5 puan kazanırsınız. 10 sınıf varsa günlük 50 puan.

2-Raporlar bölümü>Çalışma Raporları
Burda gönderdiğiniz çalışmaların takibini yapabilirsiniz. Her şubeye ait herhangi bir raporu görüntülemeniz 3 puan. 10 şube varsa günlük 30 puan.

3-Raporlar bölümü>Çalışma Raporları>Öğrenci Bazlı
Burada sınıfları seçerek altta öğrencileri listeleyebilirsiniz. Her bir öğrenciye ait raporu görüntülemek için öğrenci ismine tıklamanız yeterli. Her bir öğrenci kontrolü 1 puan. 200 öğrenci varsa günlük 200 puan.

4-SORU ve SINAV SİSTEMİ BÖLÜMÜ>Eba Soruları
Bu bölümde EBAda sınıflar bazında oluşturulan soruları görebilirsiniz. Soruları seçerek sınıflar bazında kendi sınavınızı oluşturabilirsiniz. 20 soruluk bir sınav için 30 puan vermektedir. Her sınıf düzeyinde günlük sınav hazırlayarak puan alabilirsiniz. 5-6-7-8 4 sınıf günlük toplam 120 puan.

5- İÇERİK Bölümü > İçerikler > Eba içerikleri
Her bir içeriği görüntüleme(pdf) veya tamamlama 1 puan.
6-İçerik Gönderme: Şube basında gönderdiğiniz içeriklerden 4 puan alırsınız. Aynı şubeye 1 den fazla içerik göndermelerde puan verilmemektedir. 10 şubenize içerik gönderirseniz 40 puan kazanırsınız.

7-DİĞER
Ders izleme, özet pdf leri kontrol etme, soru ekleme gibi detaylara da sistem puan vermektedir. Uzaktan eğitiminiz mevcutsa her bir videoyu izlemenizde puan eklemektedir. Günlük giriş yapmanızda puan vermektedir.

8-SON OLARAK
Gruplar > Sınıflar bölümünden okulunuzdaki bütün şubeleri ekleyebilirsiniz. Dersinize girdiğini, kursa girdiğiniz veya takip etmek istediğiniz herhangi bir sınıfı ekleyebilirsiniz. Rapor görüntülemede buradaki niceliksel çokluk size puan olarak döneceği için ekleyebilirsiniz.
Puanları genellikle anlık olarak vermektedir ama bazen sistemsel olduğunu düşündüğüm nedenden dolayı gecikmeli verebilmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al