Resmi Törenlere Katılmama Cezası Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okullarda yapılan resmi törenlere katılmama cezası nedir? Resmi törenlere katılmayanlara ne gibi cezalar veriliyor? Resmi törene mazeretsiz olarak katılmayan öğretmen, ceza alıyor mu? Özellikle milli bayramlar, 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayıs ve 30 Ağustos gibi bayram törenlerine katılmama cezası var mı?
Ülkemizde yapılan resmi törenler, okullarda her sene kutlanmaktadır.
Okullarda yapılan bu resmi törenlere, öğretmenler dahil öğrencilerde katılım sağlamaktadır.
Peki bu resmi törenlere katılım zorunlu mu? Resmi törenlere katılmama cezası var mı?
MEB'in bu konuya yönelik yayımladığı yönetmeliğe göre?
"Okula geldiği halde özürsüz olarak derslere, törenlere, etütlere, diğer eğitici çalışmalara, sınavlara, atölye, laboratuvar ve uygulama çalışmalarına katılmamak veya katıldıktan ayrılmak ve okulu terk etmek,

Okulda bulunduğu halde kasıtlı olarak bayrak törenlerine katılmamak, özürsüz olarak bayram törenlerine gelmemek disiplin cezası gerektiren hallerden bir tanesidir. Bu sebepten dolayı resmi törenlere katılamayacağınızda bir mazeretinizin bulunması ( hastalık gibi..) gerekmektedir. Aksi durumda yönetmelikçe suç işlemiş sayılırsınız."

Resmi törenlere mazeret bildirerek katılmama hakkı bulunmaktadır. Resmi törenlere katılım sağlamayan öğrenciler için disiplin cezası yer alırken, öğretmenler ve okul müdürleri ise bu konuda durumu ise daha farklıdır. Törene katılmayan bu kişilere ise Bakanlık’ça gerekli yasal işlemler başlatılmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak