Öğrencilerin Sınav Stresini Yok Etmeleri İçin Yapılacaklar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Elbette, hiçbir öğretmen veya veli, bir öğrencinin herhangi bir tek testte bu kadar stresli olduğunu görmek istemez. Öyleyse, eğitimciler çocukların sınav kaygısını yönetmelerine yardımcı olmak ve sınav gününün korkusunu ortadan kaldırmak için ne yapabilir? İşte favori ipuçlarımızdan yedi tanesi:

1. Öğrencilere korkularının nereden geldiğini sorun

Bir öğrencinin neden sınav kaygısı yaşadığını daha iyi anlamak, onu yönetmenin en iyi yolunu bulmada büyük ölçüde yardımcı olabilir. Bazı öğrenciler duygularını diğerlerinden daha iyi ifade edebilir, ancak ne olursa olsun soruyu sormak öğrenciyi sakinleştirmeye neyin yardımcı olacağına dair değerli ipuçları sağlayacaktır.

2. Her şeyi perspektifte tutun

Genel şemada, hiçbir test bir öğrencinin akademik kariyerini tanımlamayacak veya gelecekleri üzerinde bu kadar önemli bir etkiye sahip olmayacaktır. Sonuçta, bu sadece bir test. Bir yetişkin olarak, bu perspektifi anlamak öğrencilerinize göre muhtemelen çok daha kolaydır - hem başarısızlık hem de başarı konusunda daha fazla deneyiminiz oldu, her ikisinin de gerçekleştiğini anladınız ve ne olursa olsun dünyanın dönmeye devam ettiğini biliyorsunuz. Bu bakış açısını öğrencilerinizle düzenli olarak paylaşın, her testin sadece bir test olduğunu ve hiçbir testin ne kadar akıllı, başarılı veya değerli olduklarını tanımlamadığını nazikçe hatırlatın.

3. Sınıf hazırlık çalışmalarına öncelik verin

Önceden çalışmak ve hazırlık yapmak, öğrencilerin sınav söz konusu olduğunda gerçekten kontrol sahibi oldukları iki şeydir ve çok fazla güven ve gönül rahatlığı sağlayabilir. Öğrencilerinize değerlendirilecekleri bilgi ve becerileri tazelemeleri için bolca şans vermek için iyi düşünülmüş bir inceleme planıyla test sezonuna girdiğinizden emin olun . Öğrencilerinizin deneyimleyecekleri test ortamı türü konusunda rahat etmeleri için de çok yararlıdır. Testler çevrimiçi olarak yapılacaksa, öğrencilerinizin kullanacakları cihaz türlerine ve teknolojiyle geliştirilmiş tüm öğe türlerine aşina olduklarından emin olun.karşılaşacaklar. Sınıf dışında da ekstra inceleme fırsatları sunmayı düşünün - simit kahvaltısı, okul sonrası atıştırmalık seansları veya hazırlık dönemlerinde açık ofis saatleri, biraz daha fazla uygulama arayan endişeli öğrencilerin takdir edeceği düşük basınçlı seçeneklerdir.

Öğrencilerinizin teknoloji ile geliştirilmiş öğe türlerine alışırken devlet standartlarına uygun matematik, ELA, fen ve sosyal bilgiler içeriklerini uygulamalarına yardımcı olmak için Edmentum'un Çalışma Adası'na göz atın !

4. Etkili test alma stratejileri öğretin

Sınava girmek başlı başına bir beceridir. Sınava girme becerilerinin yanı sıra test edildikleri gerçek içeriğe aşina olduklarından ve güven duyduklarından emin olarak endişeli öğrencilerin sinirlerini yatıştırmaya yardımcı olun. Bu en iyi uygulamalardan bazıları, soruları cevaplamadan önce tamamen okumayı (özellikle karmaşık teknoloji ile geliştirilmiş öğe türleri için), zamanı yönetmek için öğrencilerin bilmediği soruları atlamayı ve cevapları zaman elverdiğinde gözden geçirmeyi içerir.

5. Olumlu yönlere odaklanın

Sınav kaygısı ile mücadele eden öğrenciler, testler söz konusu olduğunda olumsuz düşünme kalıplarına sarılırlar. Yapabilecekleri tüm hatalara, yanlış gidebilecek her şeye ve kötü bir skorun ne kadar felaket olabileceğine odaklanıyorlar. Bazı olumlu geçmiş deneyimler üzerinde düşünmelerine yardımcı olarak odaklarını değiştirin. Size başarılı oldukları bir testi anlatmalarını (veya günlüğe) söylemelerini isteyin. Bu teste kadar ne yaptılar? Bundan önce ve sonra nasıl hissettiler? Bir öğrencinin kendi yeteneklerini durdurup hatırlamasını sağlamak, olumsuzluk döngüsünü kırmak ve süreçteki sinirleri yatıştırmak için uzun bir yol kat edebilir.

6. Öğrencileri kaygıyı azaltmak için basit stratejilerle güçlendirin

Sınav kaygısı olan birçok öğrenci için gerçekten zor anlar oturup sınava girene kadar gerçekleşmez. Temel kaygı azaltıcı teknikler bu öğrenciler için çok yardımcı olabilir. Öğrencilerinizi basit derin nefes alıştırmaları yapmaya, pozitif kendi kendine konuşma ve mantralar kullanmaya veya test başladıktan sonra gerginliği gidermek için oturarak uzanmaya teşvik edin .

7. Öğrencilerin bir çalışma programı oluşturmalarına yardımcı olun

Sınav kaygısıyla mücadele eden bazı öğrenciler, sınavlara hazırlanmak için çılgınca çabalar içinde ders çalışmak, gözden geçirmek ve tıkıştırmak için sayısız saat harcıyorlar. Hazırlık kesinlikle anahtar olmakla birlikte, bunun nasıl yapılacağı konusunda bilinçli olmak önemlidir. Öğrencilerinizin evde takip etmeleri için çalışma programları oluşturmalarına yardımcı olmayı deneyin. Diğer ev ödevlerini, ders dışı etkinlikleri ve eğlence ve rahatlama zamanlarını hesaba katarak onları hafta boyunca makul zaman bloklarını ayırmaya teşvik edin. Takip edecek bir programa sahip olmak, çocukların stresi yönetmelerine, hazırlık çabalarında kendilerine güvenmelerine ve çalışma zamanlarını daha verimli kullanmalarına yardımcı olabilir.

Öğrencilerinizin endişeden uzak durmalarına ve başarılı bir test sezonu geçirmelerine yardımcı olacak daha fazla strateji mi istiyorsunuz? TeensHealth'in sınav kaygısıyla ilgili bu harika kaynak koleksiyonuna bir göz atın !

Edmentum'un öğrencilerinizin yüksek bahisli sınavlarda başarılı olmak için ihtiyaç duyacakları becerileri uygulamalarına nasıl yardımcı olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Veri odaklı standartlara hakimiyet ve biçimlendirici değerlendirme çözümümüz olan Study Island'a göz atın ! 

Kaynak: https://blog.edmentum.com/how-teachers-can-help-students-cope-test-anxiety

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al