Mangaka Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Manga sanatçısı veya mangaka , manga yazan ve/veya resimleyen bir çizgi roman sanatçısıdır. 2006 yılı itibariyle Japonya'da yaklaşık 3.000 profesyonel manga sanatçısı çalışıyordu. Çoğu manga sanatçısı, sektöre birincil yaratıcı olarak girmeden önce bir sanat kolejinde veya manga okulunda okuyor veya başka bir sanatçının yanında çıraklık yapıyor. Daha nadiren bir manga sanatçısı, daha önce asistan olmadan sektöre doğrudan girer.

Örneğin, Sailor Moon'un yazarı Naoko Takeuchi, Kodansha Manga Ödülü yarışmasını kazandı ve manganın öncüsü Osamu Tezuka, asistan olarak çalışmadan ilgisiz bir bölümde okurken ilk kez yayınlandı.

Bir manga sanatçısı, yeteneklerinin tanınmasıyla ön plana çıkacaktır. kurumların, bireylerin veya manga tüketicilerinden oluşan bir demografinin ilgisini çekerler. Örneğin, manga editörleri ve yayıncılarının sponsorluğunda, potansiyel manga sanatçısının katılabileceği yarışmalar bulunmaktadır.

Bu aynı zamanda tek seferlik bir üretimle de gerçekleştirilebilir. Bazen bağımsız bir manga olsa da, yeterince olumlu tepkiler alındığında haftalık, aylık veya üç aylık formatta serileştirilebilir. Ayrıca herhangi bir anda yayınladıkları manga sayısıyla da tanınırlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al