Emekli Öğretmenler İçin İş Önerileri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenler, öğretmenlikten emekli olduktan sonra çalışmaya hazırlanmalıdır. Emeklilik eninde sonunda ve yaştan yaralanmaya veya sadece yeni bir mesleğe geçme arzusuna kadar birçok nedenden dolayı gelir. Bu nedenle öğretmenler, devam etme zamanının geldiğine inandıklarında, ne yapmak istediklerine her zaman dikkat etmelidirler. Bilgi ve hazırlık, öğretmenlik mesleğinden geçişi daha kolay bir süreç haline getirebilir.

Emeklilik yaş veya yaralanma nedeniyle olduğunda, öğretmenlik mesleğini bıraktıktan sonra sahip olacakları iş fırsatlarını sınırlayabilir. Ancak, tüm öğretmenler eğitim kariyerlerini bitirdikten sonra tam olarak ne yapabileceklerini merak edebilirler. Neyse ki, insanların öğretmen olarak edindiği beceriler çeşitli şekillerde uygulanabilir. Bir öğretmen meslekten ayrıldığında, mevcut becerilerini alıp yeni bir alanda yaratıcı yollarla uygulayabilir. İşte eğitimcilerin örgün eğitimden emekli olduktan sonra başarılı olabilecekleri bazı işler.

Öğretmenler için en doğal geçişlerden biri öğretimden özel derse geçiştir. Bu rolde öğretmenler, başkalarını eğitme tutkularının peşinden koşmaya devam etme şansına sahip olurlar, ancak öğretimin getirdiği baskı olmadan. Öğretme ve ders verme arasında, öğretmenliği öğretmen olmanın stresini ortadan kaldıran ödüllendirici bir deneyim haline getiren bazı önemli farklılıklar vardır.

Birincisi, öğretmenlerin hem eyalet hem de federal gereklilikleri karşılayan kapsamlı ders planlarını bir araya getirmesi gerekiyor. Eğitmenler yapmaz. Bazen öğretmenler, bir öğrenci tarafından sağlanan materyalleri kullanarak öğretebilir. Diğer durumlarda, öğretmenlerden çalıştıkları bir özel ders ajansının sağladığı materyallerden ders vermeleri istenebilir. Her iki durumda da, öğretmenin orijinal materyaller bulması veya bu materyalleri birden fazla öğretim stiline hitap edecek şekilde çeşitlendirmesi gerekmediği için öğretim daha kolay hale gelir.

Birden fazla öğretim stili öğretmek zorunda olmaktan bahsetmişken, öğretmenlerin sınıfta yapması gerektiği gibi öğretim yaklaşımlarını ayarlama konusunda endişelenmelerine gerek yoktur. Öğretmenler, öğrencilerin farklı öğrenme stillerini dikkate almalı ve materyal sağlamalı ve bu farklı stillere hitap eden şekillerde talimat vermelidir. Özellikle sınıfların rutin olarak çok fazla öğrenciyle dolu olduğu okullarda, öğrenci sayısı arttıkça bu zor olabilir. Eğitmenler genellikle öğrencilerle bire bir çalışır ve farklı öğrenciler arasında sürekli olarak stil ve materyal değiştirmek zorunda kalmadan öğretim stillerini gerektiği gibi ayarlayabilirler.

Ders vermenin öğretmekten daha rahatlatıcı olmasının bir başka yolu da, öğretmenlerin uğraşması gereken evrak işlerinin olmamasıdır. Öğretmenler sürekli olarak her öğrenci için ilerlemeyi izlemek, disiplin raporları yazmak ve yöneticilerle iletişim kurmak zorundadır. Eğitmenler yapmaz. Pek çok öğretmenin uğraşması gereken en fazla evrak işi, çalışma saatlerini kaydetmektir.

Özel ders birkaç farklı yoldan biriyle yapılabilir. En geleneksel ders verme biçimi, öğretmenlerin reklamlar oluşturduğu ve hizmetlerini bireysel olarak pazarladığı zaman gerçekleşir. Bu yaklaşımın dezavantajı, müşterileri çekmenin zor olabilmesidir. Bu nedenle öğretmenler genellikle özel ders hizmetlerini pazarlayan ve yeni içeriklerle bağlantı kuran kuruluşlara yönelirler. Bu, hizmetlerinin reklamını yapmak için zaman ve para harcama konusunda endişelenmesi gerekmeyen öğretmen için para tasarrufu sağlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al