Doğumdan Sonra Bebeğe Sarı Elbise Giydirmek Sarılığı Önler mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bebeğe doğumdan hemen sonra sarı elbise giydirmenin sarılığı önlediği inanışı hakimdir. Özel Nisa Hastanesinde görev yapmakta olan Op. Dr. Derya KANZA GÜL’e bu soruyu sorduk.

Op. Dr. Derya KANZA GÜL; bu bilginin yanlış olduğunu ve batıl bir inanç olduğu belirtti. Hatta bebeğe sarı elbise giydirmenin zararı olduğunu  da belirtti. Çünkü doğumdan hemen sonra bebeğe sarı elbise giydirildiği için bebeğin sarılık olup olmadığının anlaşılması da zor oluyor. Çünkü elbise de bebek teni de sarı olduğu için ayırt etmek zorlaşabiliyor dedi. Bebeklerin doğduğunda üstüne sarı tülbent örtülmesi ve ilk günler sarı renkte kıyafetler giydirilmesi ile sarılığın tedavi olacağı yönündeki inanışların yanlış olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bunlar tamamen hurafe. Bebeğinizi böyle giydirirseniz, sadece bebeğinizin sarardığının fark edilmesini de engellemiş olursunuz.

Bebeklerde sarılık geçmesi için ne yapılır?
Yenidoğan sarılığı, genellikle iki hafta içinde kendiliğinden düzeliyor. Fakat bu dönemde doktor tarafından uygun şekilde takibi önem taşıyor. Eğer bilirubin seviyesi yüksek ise bebek “fototerapi” denilen özel dalga boyunda ışık yayan lambalar altında ışık tedavisine tabi tutuluyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al