Bebeklerin Üşüdüğünü Nasıl Anlarız?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Daha büyük çocuklar bütün gece battaniyeleri atmayı severler ve bebekler ne kadar sıcak veya soğuk olduklarını anlatamazlar.

Küçük çocuklar genellikle soğuk gecelerde çok daha fazla desteğe ihtiyaç duyarlar çünkü bebeklerin vücut ısısını sağlamak için yanlarında yatan başka biri yoktur, vücut yağı çok daha azdır ve boş bir karyolada yatarlar.

Çocuk uyku uzmanı ve kayıtlı hemşire Steph Gouin , ebeveynlerin çocuklarının çok soğuk mu yoksa çok sıcak mı olduğunu tespit etmelerine yardımcı olabilecek bazı ipuçları paylaştı.

Bebeklerin iyi uyuyabilmesi için sıcak olması gerekir.  
Bebeğinizin gece boyunca üşüyebileceğinin işaretleri
Soğuk göğüs, vücut, yüz, eller veya ayaklar
Gece boyunca sık sık uyanma
Yerleşme ve yeniden yerleşme zorluğu
Sabah 3-5 arası erken kalkma

Çoğu bebek gece boyunca ve sabahın erken saatlerinde birlikte uyumaya başlar çünkü karyolalarında veya beşiğinde soğukturlar ve ebeveynlerinin vücut sıcaklığından ve muhtemelen sıcak yataklarından da sıcaklık ararlar.

Uzmanlar yetişkinler gibi üşüyen veya üşümeyen bebeklerin de iyi uyuyamadığı konusunda uyarıyor. 

“Uyku alanlarında rahat ve rahat olmayan pek çok bebek, gece boyunca daha sık uyanır, yemek yedikten sonra tekrar uykuya dalmakta zorluk çekebilir, uyumakta ve sakinleşmede çok fazla zorluk yaşayabilir ve uyanıkken üşüyen bebekler daha sık uyanabilir. çok ağlıyor ve çok huzursuz oluyor” diyor. 


Yeni doğmuş bir bebeği kışın nasıl sıcak tutarsınız?
Steph  , "Kışın, yeni doğan bebeklere 3,5 veya 2,5 TOG kollar yukarı veya kollar aşağı kundak ve altına da atlet ve tulum gibi giysi katmanları giymelerini öneriyorum" diyor.

“Uyku ortamını ısıtmak için yumuşak bir ısıtma cihazı kullanmanızı da öneriyorum. Bir ısıtma cihazı olmadan, uyku ortamı sıcaklıkları aşırı derecede düşebilir, hatta kendi başlarına uyuyan minik yenidoğanlar için çok düşük olabilir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al