Ücretli Öğretmenler Hakkında Soruşturma Açılır mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ücretli öğretmenler hakkında soruşturma açılır mı? Ücretli öğretmene soruşturma ne zaman açılır? Ücretli öğretmene hangi durumlarda soruşturma açılıyor? Kadrolu veya sözleşmeli öğretmenler hakkında açılan soruşturmalar, ücretli öğretmenlere de açılıyor mu?
Ücretli öğretmenler, kadrolu veya sözleşmeli öğretmenlerin sahip olduğu özlük haklarına sahip değillerdir. Ücretli öğretmenlik yapanlar, memur statüsünde bulunmaz. Ücretli öğretmenler ülkemizde devlet okullarında, işledikleri ders karşılığında ücrete tabi tutulmaktadırlar.  Peki ücretli öğretmenlere hangi durumlarda nasıl soruşturma açılır?

Ücretli öğretmenler,  657 sayılı kanun maddesi çerçevesinde bulunmamaktadır. Bu yüzden söz konusu kanunun mevzuat hükümlerinin kendileri için uygulanması söz konusu olamaz.
Bu yüzden ücretli öğretmenlere soruşturma açılmaz ve devamında disiplin cezası da verilmemektedir. Ücretli öğretmenler için herhangi bir sorun olduğunda okul müdürü tarafından İl – İlçe Eğitim Müdürlüğü ile temas kurularak öğretmenin okul yerinin değiştirilmesi ya da öğretmenlik yapmaya uygun olmadığı hakkında dilekçe verilmektedir. Yapılan inceleme sonrasında il – ilçe müdürlüğü tarafından ücretli öğretmenin çalışması ile ilgili karar verilebilir.

Ücretli Öğretmenler Hangi Durumlarda Ceza Alır?
İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, ücretli öğretmenlere uyacakları kuralları hatırlatan bir sözleşme imzalatıp, sözleşmede yazılan hususlara aykırı davranması halinde işine son verilmesi ya da sözlü olarak uyarılması, söz konusu disiplin konusunun adli ve mali boyutları var ise suç duyurusunda bulunularak soruşturmanın savcılıklarca yapılması maddesi yer alır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al