Üniversite Mezunu Duran Bircan, Şehir Hayatını Bırakıp Köyde Çobanlık Yapıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Üniversiteden mezun olduktan sonra şehir hayatını bir kenara bırakıp köye yerleşen Duran Bircan. Duran Bircan şehir hayatını bıraktı köyünde hayvancılıkla uğraşmayı tercih etti. 

Cumhuriyet Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu ve Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yaşayan Duran Bircan, üniversiteden 2016 yılında mezun olmuş. Mezun olduğu bölümle alakalı bir yerde çalışmaktansa şehirden köye göç edip çobanlık yapmaya karar verdi. Ailesinin de bu kararını desteklediğini söyleyen Duran Bircan şunları sözlerine ekliyor:
"Herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok. Maddi imkanı olan ve doğayı seven herkese hayvancılıkla uğraşmayı tavsiye ediyorum."

AA'nın haberine göre, 2016 yılında mezun olan Duran Bircan, bölümüyle ilgili fazla atama olmamasından dolayı kendi işini kurmaya karar verdi.
Kayseri merkezde yaşayan ailesini ikna eden Duran Bircan, memleketi Yahyalı'nın Kirazlı köyüne göç etti ve orada çobanlık yapmaya başladı.

300 koyun projesinden de yararlanan Bircan, boş vakitlerinde sürekli kitap okuyor.

Bircan, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), TARSİM ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliğinin ortaklığında yürütülen 300 koyun projesinden yararlanmış.
300 küçükbaş hayvana çobanlık yapan Bircan, kendi hikayesini şu şekilde dile getiriyor:

"Bundan sonra elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Devletime nasıl katkı verebilirsem katkı yapacağım. Üniversiteyi bitirince 'Ticaret olarak ne yapabilirim?' diye düşünmeye başlamıştım. Aslında bu ata mesleğimiz. Ailem önceden de hayvancılık yapıyordu, bazı sebeplerden dolayı bırakmamız gerekmişti. İmkanlar el verince ben bu işi yeniden yapmak istedim. Benim yaşıtım olan insanlar boş bir bölüm okumak yerine kendi işlerini kurmaya çalışsınlar. Ailem beni destekledi, yoksa bu işe cesaret edemezdim. KPSS var, işe girmek zor, bu nedenle insanlar artık tarıma, hayvancılığa yöneliyor. Herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok. Sabah, akşam hayvanların su ve yemlerini veriyoruz. Güzel havalarda otlatıyorum."

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al