Nurten Akkuş Unutulan Bir Köyde Anaokulu Öğretmeniyken, Nasıl Oldu da Dünyanın En İyi 10 Öğretmeni Arasına Girdi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Nurten Akkuş Unutulan Bir Köyde Anaokulu Öğretmeniyken, Nasıl Oldu da Dünyanın En İyi 10 Öğretmeni Arasına Girdi? Nurten Akkuş öğretmenimiz ülkemizin gururu oldu. Samsun'un bir köyünde anaokulu öğretmenliği yaparken bir anda dünyanın en iyi öğretmenleri arasına girdi. Peki bu serüven nasıl başladı biliyor musunuz? İşte size dünyanın en iyi öğretmenleri arasında bulunan Nurten öğretmenin hayatı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğan Nurten Akkuş, İlköğretim ve lise öğrenimimi Çarşamba’da tamamladı. “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi ni” 2.likle bitirdi. 2. üniversitesini Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık, 3. üniversitesini Sosyoloji alanında tamamladı. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki uzak ve dezavantajlı şartlara sahip köylerinde Okul Öncesi Öğretmenliği yaptı. 2009 yılında şu an okul müdür olarak görev görev yapmakta olduğu Ayvacık Anaokulu’nda kurucu müdürlük yaptı. Hem kendi okulu hem de kurumlar için farklı alanlarda projeler yazdı. Yazdığı ve ulusal çapta yaygınlaştırdığı projelerden bazıları şu şekildedir:

Bana Bir Masal Anlat” Projesi, Türkiye’de babalar başta olmak üzere amca, dede gibi erkek rollerinin eğitime aktif katılımını sağladı. Eğitimdeki bakış açısını değiştiren ve toplumsal problemlere çözüm olarak bir proje olarak görülmektedir. Artık dünyada da büyük ilgi görmeye başlamıştır. “Oyuncak Kumbarası (Oyuncak Kumbarası Sınıf Kardeşliği)” Projesi, Bu proje ile gönüllü kişi ve kurumların desteği ile 42 köy anasınıfının ihtiyaçları karşılanmıştır. “Bana Bir Gül(ü)ver” Projesi sayesinde öğrenciler ve aileleri ile ilçede yaşayan yaşlıların kuşaklararası bağlarını kuvvetlendirmek amaç edinilmiştir. (S)empati Okulu”projesi ile öğrenci ailelerine yönelik okul açılmış ve empati, sanat, aile eğitimi gibi konularda ailelere 1 yıllık bir eğitim verilmiştir. Bu proje ile proje kapsamında Türkiye’nin ilk aile okulu açılmıştır.”Sen Dili’nde Kadın” Projesiyle ülkemizin farklı bölgelerinde yaşayan kadınlarımızın kendi dillerinde kendi hikayelerini anlatmalarını sağlanmıştır.

Bunun haricinde; Okul Öncesi Spor Şenliği, Türkiye’nin ilk Çoklu Zeka Oyun Salonu Projesi, “Mezunlar Günü Projesi”, “Adam Olacak Çocuk Projesi” (meslekleri tanıma ve yerinde uygulama projesi ), “Geleceğin Etkin Yurttaşları Projesi”(çocuk hakları), “Bize Her Yer Okul”, “Benim Adım Çocuk Benim de Hakkım Var” Hibe Projesi, “Sensiz 1 Eksiğiz” Projesi (kadınlar, lösemili çocuklar, yaşlılarımız ve öğrencilerimize yönelik), “Ayvacık Anaokulu Çocuk Festivali Projesi, “Küçük Eller Büyük Yetenekler” Projesi, “Meyve Saati Uygulaması” Projesi de yer almaktadır.

Ayrıca; öğrencilerimizin, kadınlarımızın, velilerimizin ve kimsesiz çocukların hayatlarında ilkleri gerçekleştirdi. İlk kez müzikal, sinema, tiyatro, müze gezisi, şehir gezisi, ata ve helikoptere binme, resim şenliği gibi deneyimleri elde etmelerini sağladı. ilçedeki kadınların eğitim, sanatsal faaliyetlere katılımını sağladı. İhtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara başlattığım kampanyalarla gıda-giyim-eğitim-sağlık gibi alanlarda yardımlar yaptı. ilçenin tanıtımı ve gelişimi için birçok çalışmada ve sosyal faaliyette yer aldı. Kaymakamlık projesi ile köylerdeki anne adaylarına evlerinde eğitimler verdi. İlçenin tanıtımı ve gelişimi için belediye ve kaymakamlıklarla çeşitli sosyal faaliyetlerin organizasyonunda yer aldı. Unıcef, Milli Eğitim Bakanlığı gibi farklı kurum ve kuruluşlarla ortak birçok projenin içinde yer aldı. Bunun haricinde farklı alanlarında eğiticilik ve formatörlük yapmakta. Sempozyum ve söyleşiler aracılığıyla da üniversite öğrencileri, öğretmenler ve kadınlarla söyleşilere katılarak deneyimlerimi paylaşmakta. Bu kapsamda öğretmenler, aileler ve yöneticilere de eğitimler verdi. Son olarak ülkemizin farklı bölgelerinde görev yapan öğretmenlerle şehit öğretmenlerimiz anısına ve geliri ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlanacak kitap yazdı.

Başarı & Ödüller

*2018 Global Teacher Prize Top 10 Finalisti (İlk Türk Öğretmen Unvanı)

*2018 Yılı Meslek Onur Ödülü

* 2017 Yılı Türkiye’nin Geleceğe İz Bırakan 30 Kadını Ünvanı

*2017 Yılı Eğitimde Fark Yaratan, İlham Veren 9 Türk Kadını Ünvanı

* 2016 Yılı Eğitimde En İyiler Ödülleri halk oylaması ve jüri değerlendirmesi sonucu

“Yılın En Sıradışı Eğitim Yöneticisi” Ödülü ve Ünvanı

* 2016 Eğitimde En İyiler” Ödülleri Sosyal Sorumluluk Kategorisi

Türkiye 2.lik Ödülü

* 2016 Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri halk oylaması ile “Yılın Öğretmeni” Ödülü ve Unvanı

*2015 Sabancı Vakfı “Fark Yaratan” Ünvanı

* 2015 Sosyal Medya Öğretmen Anketi “Türkiye’de Yılın Öğretmeni” Unvanı

* 2015 MEB Yılın Fark Yaratan Öğretmeni Ünvanı ve Cumhurbaşkanlığı Resepsiyonu

* 2011 PDRDER Türkiye Empati Ödülü Adayı

* Valilik,il M.E.M, Kaymakamlık, İlçe MEM Başarı Belgeleri

* Eğitim Seminerleri Belgeleri ve Plaketler

* Üniversite Ödülleri, Sempozyum Plaketleri ve Ödülleri

* Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yüksek Onur Belgesi (Fakülte 2.liği)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al