LGS'de Derece Yapan Zeliha Yıldız'dan Bakanlığa Mektup

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kardeşelriyle birlikte devlet korumasında olan Zeliha Yıldız, kardeşlerinden ayrılmak istemediği için Bakanlığa mektup yazdı

LGS'de derece yapan öğrenci, bakanlığa mektup yazdı Devlet korumasına alınan ve ayrılmak istemeyen 5 kardeşten 20 yaşındaki abla, üniversiteyi kazandı. 15 yaşındaki Zeliha Yıldız da LGS’de derece yaptı.

Sivas'ın yıldızeli İlçesi'ne bağlı Buğdayören Köyü'nde yaşayan Yıldız çifti, 2011'de 5 çocuğunu ortada bıraktı. Çocuklardan en küçüğü 7, en büyüğü ise 12 yaşındaydı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklara sahip çıktı. 5 kardeş, yurda alındı. Ancak çocukların tek bir isteği ayrılmamaktı. Bakanlık, kardeşleri bir evde topladı.

'BAŞARIMIN SAHİBİ DEVLETİMDİR' "5 kardeşler evinde" kalan çocuklar, başarılara imza attı. 20 yaşındaki abla, 2017'de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi elektrik mühendisliğini kazandı.

15 yaşındaki Zeliha Yıldız da bu yıl girdiği Lise Geçiş Sınavı'nda (LGS) derece yaptı. Sivas Fen Lisesi'ni kazandı. Yüzde 1'lik dilime girerek büyük bir başarı yakalayan Zeliha, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a teşekkür mektubu yazdı: Başarımın sahibi devletimdir

. Bakanlık, doktor olmak isteyen Zeliha'ya mesleğini eline alıncaya kadar destek sözü verdi. .

İşte o mektup

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al