Kopya Nasıl Olur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1-Optik okuyucuyla. Optik okumaya itiraz edersin.Adamın varsa optikte gerekli düzeltmeler yapılır ve yeniden işleme sokulur ve sen güzel bir puan alırsın.
2-Şifre yöntemiyle. 2011 YGS'de 40 matematik sorusundan 37'si sadece şıklardaki şifre yardımıyla çözülüyordu.
3-Soruların dışarı sızdırılmasıyla. 2010 KPSS Kopya Skandalı.Sorular sınav öncesinden adamlarına servis edilir ve 350 çift(Evli,Nişanlı,Akraba vs) sınavı ful çeker.
Bu liste uzar gider.
Hem dün hem de bugün ünv giriş sınavında görevliydim.Çocukların yüzündeki gerginlik beni endişelendirdi .Bugünkü sınav 180 dakikaydı ve ben bile oturduğum yerden sıkıldım.Yanındaki bayan tövbe bir daha göre istemeyeceğim dedi. 
Gelelim bu yazıyı yazma sebebim.Nette altına kaçıran öğrenci yazısını okuyunca bunu yazma ihtiyacında bulundum.Güvenlik yöntemi adı altında yapılan uygulamaların bazılarının esnetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela araba anahtarıyla giremiyorsun girsen de bir yere bırakma şansın yok(Adaylar açısından).
2010'da binlerce kişi kopya çekmiş, birileri tarafından o zaman bu kişiler korunmuş ve çıkıp biz tatmin olduk kopya yoktur denilmiştir.Sonra kopya olduğu ortaya çıkmasına rağmen kurumun başındaki Ali DEMİR hiçbir ceza almadan serbest bırakılmıştır.
Şimdi size soruyorum korunması gereken ya da kopya çekilecek mi diye korkması gereken biz miyiz onlar mı?

Mustafa Işık

Anahtar Kelimeler:
Kopya Nasıl Olur?Kopya

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al