Büyük Bir Başarı Hikayesi: Ayağındaki Kara Lastikle Atletizme Başladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türkiye, Gülcan Palavan'ın 11 yaşında ayakkabısı olmadığı için kara lastikle koştuğu Ardahan Göle'deki yarışta birinci olunca tanıdı. Palavan, daha sonra 2015 Dünya Dağ Kros Şampiyonasında dünya 3'üncülüğü kazandı.

Dünya şampiyonluğu için çalışmalarını sürdüren genç kız geçtiğimiz yıl bileğinden sakatlandı. Gülcan Palavan tedavisi için tek başına İstanbul'a geldi. Esenyurt'ta kuzeninin yanına yerleşen 20 yaşındaki Gülcan Palavan'ın tedavisi olumlu sonuçlandı.

Palavan tekrar şampiyonalara katılabilmek için çalışmalara başladı. Ancak maddi imkansızlıklar genç kızı zorluyor. Palavan, antrenmanlardan kalan vakitlerde para kazanabilmek için bir lokantada bulaşıkçılık yapıp hasta bakıyor. Genç kız, bir hayırseverin yardımıyla dershaneye de giderek üniversiteye hazırlanıyor.

Bir 1 kişi, ayakta, açık hava ve şunu diyen bir yazı 'Çoban babasına yük olmamak için 11 yaşından beri hem okuyup hem çalışan Ardahanlı dağ koşucusu Gülcan Palavan, 10 yaşında ayakkabısı olmadığı için kara lastikle koştuğu yarışta 1. olunca dikkat çekti. 2015 Dünya Dağ Kros Şampiyonası'nda dünya 3.sü oldu.' görseli olabilir

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı '"Kara lastikli şampiyon" tekrar pistlere dönebilmek için bulaşıkçılık yapıyor' görseli olabilir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al