3 Kardeşin Üçüde Aynı Okulda Öğretmenlik Yapıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu gerçek hikaye gerçekten ilginç ve gurur verici. Üç kardeşinde aynı mesleği seçmesi ve sonrasında mesleklerini aynı okulda idame ettirmeleri haber olarak yer almalarını sağladı. Yarın 24 Kasım öğretmenler günü.. Bu özel günde haber olarak değer taşıyan gerçek bir hikaye okuyacaksınız. 

AYNI OKULDA BULUŞTULAR
İhsan, Ersen ve Ekrem Akar kardeşlerin yolu, bu yıl aynı okul binasında kesişti. İhsan ve Ersen Akar’ın üç yıldır görev yaptığı Atatürk İlkokulu’nun binası, bu yıl yıkılınca, okul, Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nun ek binasına taşındı. Ekrem Akar da bu yıl Şemsettin Karahisari Ortaokulu’na atanınca üç kardeş aynı okul yerleşkesinde görev yapmaya başladı. Üç kardeşin durumu, meslektaşları, veliler ve öğrencilerin hem ilgisini çekiyor, hem de takdirini topluyor. Teneffüslerde öğrencilerle birlikte oyun oynayan kardeşlere öğrencileri de yoğun ilgi gösteriyor.

‘İLK BAŞLARDA FARKLI GELDİ’
İhsan Akar, kardeşleriyle aynı çatıda büyüdükten sonra bu kez aynı okulda eğitim vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İhsan Akar, "Bu çok güzel bir duygu. İlk başlarda farklı geldi. Ama zamanla alıştık. Hatta öğrenci ve veliler de alıştı. Ortak öğrencilerimiz de var mezun ettiğimiz. Diğer kardeşimiz 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda sosyal bilgiler dersine giriyor. Birbirimizden dolayı velilerle tanışıklığımız var. Veliler geliyor. ‘Siz İhsan Hocanın ağabeyi misiniz’ ya da Ersen ve Ekrem’e ‘Siz İhsan hocanın kardeşiymişsiniz’ gibi güzel dönüşler alıyoruz. Sanırım Türkiye’de ender okullarda böyle bir durum var" dedi.

‘AİLEMİZDE ÖĞRETMEN ADAYLARI DA VAR’
Kız kardeşi ve oğlunun da öğretmen adayı olduğunu söyleyen İhsan Akar, "Ailemizde bizden başka öğretmen yok. Ama öğretmen adayları var. Benim oğlum Akdeniz Üniversitesi’nde 1’inci sınıf İngilizce öğretmenliği okuyor. Belki de üç veya dört yıl sonra oğlum da buraya gelecek ve o da İngilizce öğretmeni olacak. Kız kardeşimiz de edebiyat bölümünü açık öğretimden okuyor. Ayrıca beni ilkokulda mezun eden öğretmenim, Ersen’i beş, Ekrem’i de bir yıl okuttu. Böylelikle bir öğretmenin öğrencilere eli değdiğinde nasıl farklılıklar oluşturabileceği ortaya çıktı. ‘Bir çocuğun başına gelebilecek en güzel şey, iyi bir ilkokul öğretmeni’ tezi, üç kardeşte ortaya çıkmış oldu" diye konuştu.

‘AĞABEYİM İHSAN’I ÖRNEK ALDIK’
Ersen Akar ise, ağabeyini rol model olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi: "Çok keyifli, aile ortamı gibi sıcak. İlkokulda da aynı öğretmende eğitim gördük. Belki de onun verdiği durumdur bu. Çok mutluyum. Ayrıca anne ve babamız da mutlu ve bizimle gurur duyuyor. Biz onlar için gurur kaynağıyız. Öğrencilerimi çok seviyorum. İşimi çok seviyorum. İnşallah birileri öğretmen olur da bizim gibi bu meşaleyi yakmaya devam eder."

‘EN ÇOK ANNEM VE BABAM MUTLU OLDU’
Ekrem Akar da kardeşleriyle aynı okulda görev yapmanın ilk başlarda zor gibi göründüğünü, daha sonra keyifli bir hal aldığını belirtti. Ekrem Akar, şöyle revam etti: "Üç kardeş aynı okulda çalışmamız, diğer insanların da ilgisini çekti. Veliler de üçümüzden memnun. Ben de memnunum, arkam sağlam diye. Önce en büyük ağabeyimi, sonra diğer ağabeyimi örnek aldım ve zamanla onların arkasından gittim. Buna en çok annem ve babam mutlu oldu ve gurur duydu. Öğrenciler de bizleri çok seviyor."

Bu kutsal mesleği üç kardeşinde birlikte ve aynı okulda yapmaları gerçekten gurur verici br durum. Düşünsenize sevdiğiniz mesleği diğer kardeşlerinizle birlikte aynı ortamda yapmak, çok güzel

Kaynak: Hürriyet

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al