2024 LGS Tarihi Değişecek mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2024 Yılı Liselere Geçiş Sınavı LGS tarihinde değişiklik yapılacak mı? 2 Haziran Pazar günü tüm Türkiye'de gerçekleştirilecek olan, liselere geçiş sınavı LGS tarihinde, bir değişiklik yapılacak mı? 2 Haziran'da bazı il ve ilçelerde, yerel seçimlerin tekrar etmesi sonucunda, LGS tarihinde değişiklik yapılacak mı?
 

Milyonlarca 8. sınıf öğrencisi, 2 Haziran Pazar günü LGS sınavına girecekler. Ancak 2 Haziran'da bazı bölgelerde yerel seçimlerin tekrar edecek olması, sınav tarihinde bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruları gündeme getirmekte.
Milli Eğitim Bakanı dün katıldığı canlı yayında, LGS tarihine ilişkin açıklama yaptı.

 

LGS tarihinde değişiklik yok

Bakan Tekin, 31 Mart yerel seçimlerinde iptal edilen bazı belde seçimlerinin 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamındaki merkezi sınav tarihinde bir değişikliğe yol açıp açmayacağına ilişkin soruyu da yanıtladı.

Seçimlerin yapılacağı yerlerin görece nüfusun az olduğu yerler olduğuna işaret eden Tekin, "Biz zaten bu ilçelerimizde YSK ile ortak bir biçimde sınav takvimimize ve sınav güvenlik tedbirlerine uygun bir biçimde sınavı yapabiliriz, hiçbir sıkıntımız yok." açıklamasını yaptı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al