OKULLARIN TATİL EDİLMESİ YERİNDE VE DOĞRU BİR KARAR.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Koronavirüs riskine karşı alınan tedbirler kapsamında okullarımızın bir hafta tatil edildiği, takip eden hafta ise Nisan ara tatilinin öne çekilmesiyle toplamda iki haftalık bir tedbir uygulamasının hayata geçirileceğini hatırlatan Geylan, “İkinci haftada gerek EBA ve gerekse TRT ekranları üzerinden öğrencilerimize müfredat doğrultusunda uzaktan eğitim desteği verilecek. Koronavirüsü nedeniyle okulların tatil edilmesi doğru ve yerinde bir karardır” dedi.

Koronavirüs konusunda devletimizin başından beri süreci titizlikle yürüttüğünü söyleyen Geylan, “Öncelikle başta Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı yönetimini tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü virüs tehlikesinin gündeme gelmesiyle birlikte her türlü senaryo üzerinden alternatif tedbirler alındığını ve hazırlıkların yapıldığını görüyoruz. Öte yandan vatandaşlarımızın bir panik havasına meydan vermeden resmî kurumlarımızın ikaz ve yönlendirmeleri doğrultusunda sorumlu davranmaları önem arz etmektedir. Temennim odur ki, bu tehlikeyi en az sıkıntıyla bertaraf edelim” dedi.

Okulların salgın hastalıklara karşı ciddi risk altında bulunduğuna dikkat çeken Geylan, hijyen tedbirlerinin en üst düzeyde alınması gerektiğini bildirdi. Bazı okullarda hizmetli personel sayısının yetersiz olduğunu da vurgulayan Geylan, bundan sonraki süreçte hizmetli personel sayısının artırılmasını talep etti.

Genel Başkan Geylan, okullardaki temizlik malzemelerinin ihtiyacı karşılamadığını belirterek, “Bazı okullarda temizlik malzemeleri çok az sayıda bulurken, bazı okullarda hiç yoktur. Dolayısıyla veliler çocuklarının çantasına sabun, peçete, kolonya v.b. malzemeler koymaktadır. Bakanlığın bu konuda da ciddi tedbirler alması, okulları kaderiyle baş başa bırakmaması gerekir. Bu noktada yapılması gereken en önemli iş, okullara ayrılan ödenekleri artırmaktır” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al