Öğretmenlerin Kariyer Basamakları Yeniden Yapılandırılmalıdır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili açıklama yaparak mevcut durumda MEB’in vermiş olduğu rakamlara göre kaç uzman öğretmen ve başöğretmenin görev yaptığını açıkladı. Yıllardır yapılmayan kariyer basamaklarında yükselme sınavı ile ilgili mağduriyeti dile getirerek öğretmenlerin kariyer basamaklarının paydaşlar ile birlikte yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. İşte açıklamalar:
Bilindiği gibi 2005 yılında Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği yayınlanmış ve öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere kariyer basamakları oluşturulmuştur. 2005 ve 2006 yıllarında ilk ve son defa yapılan sınavlar ile kariyer basamaklarında yükselmeler yapılmış, son sınavın ardından 14 yıl geçmesine rağmen yeni bir sınav yapılmamıştır.
Kariyer basamaklarında yükselen öğretmenler uzman ve başöğretmen ünvanları için ek ödeme alırken yıllardır sınav yapılmadığı için diğer öğretmenler kariyer basamaklarında yükselememiş ve ek ödemeden yararlanamamıştır. 14 yıldır sınavın yapılmadığı düşünüldüğünde bu mağduriyetin büyüklüğü anlaşılmaktadır.
MEB’e yazı yazarak mevcut durumda kaç uzman öğretmen ve başöğretmenin görev yaptığını sormuştuk. MEB’in sendikamıza vermiş olduğu cevaba göre 29 Haziran 2020 tarihi itibariyle bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında 100 Başöğretmen, 83350 Uzman Öğretmen görev yapmaktadır.
Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde yeniden yapılandırılması düşünülen kariyer basamakları hala taslak olarak beklemektedir. MEB bu taslağı bir an önce paydaşların görüşüne açmalı ve öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak kariyer basamakları hayata geçirilmelidir.
 
Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al