MEHMET ALPER ÖĞRETİCİ: 3600 EK GÖSTERGE SÖZDE KALMASIN

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Genel Başkanımız Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, Hukuk ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Muhammet Ali GEZİCİ, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mustafa YAMAN ve Eğitim-Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Nihat ÖRS ile birlikte Çorum’da yönetici ve üyeler ile bir araya geldiler. Programda AES il yönetimi, üyeleri ile birlikte BASK il temsilcisi de hazır bulundu.

Çorum il başkanlığınca düzenlenen kahvaltı programına katılan Genel Başkan ÖĞRETİCİ gündeme dair açıklamalarda bulundu.

3600 Ek gösterge sözü unutulmasın, sözde kalmasın.
Genel Başkan ÖĞRETİCİ katıldığı kahvaltı programında yaptığı konuşmada: 3600 ek gösterge sözünün 24 Haziran seçimlerinden önce 4 meslek grubunu kapsayacak şekilde sözünün verildiğini; ikinci 100 günlük eylem planında öğretmenlere verilmesi için takvime alındığını fakat takvim dolmasına rağmen hala verilmediğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde meclisin açılmasıyla birlikte yapılması gereken ilk işlerden birinin 3600 ek gösterge çalışmasını olduğunu ifade eden ÖĞRETİCİ 3600 ek gösterge sözünün takipçisi olacaklarını,ek gösterge ve katsayı adaletsizliğinin tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde detaylı olarak yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Paydaşların Görüşlerine Açılmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından taslağı hazırlanarak Maliye ve Hazine Bakanlığı’na gönderilen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı ile ilgili konuşan Genel Başkan ÖĞRETİCİ, " Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yıllardır öğretmenlik mesleğinin saygınlığının artırılması ve statüsünün sağlam bir zemine kavuşturacak olan Öğretmenlik Meslek Kanununu yıllardır talep etmekteyiz. Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde ortaya koyduğu ve hazırlıklarına başladığı taslağın Maliye ve Hazine Bakanlığında olduğunu biliyoruz. Bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde öğretmenlere verilmesi düşünülen maddi teşvikler için Maliye Bakanlığından görüş beklenmektedir. Anadolu Eğitim Sendikası olarak meslek kanunumuz ile ilgili detaylı çalışmalarımızı yapmış ve öneri ile taleplerimizi içeren meslek kanunu tekliflerimizi bakanlığın ilgili her birimi ile paylaşmıştık. Milli Eğitim bakanlığımızdan talebimiz meslek kanunu ile ilgili taslağı paydaşların görüşlerine açması ve öğretmenlerimiz için çok önemli olan bu kanunda sendikaların, öğretmenlerin görüşlerine yer vermesidir. Öğretmenlik meslek kanununda en önemli talebimiz ve isteğimiz 657 Devlet Memurları Kanununda var olan haklarımızın aynen korunması ve geliştirilmesidir.’’ dedi.

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al