Eğitimden tasarruf yapılamaz.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını itibarını artıracak ve mesleğimizin statüsünü yasal bir zemine kavuşturacak bir meslek kanununa 657 sayılı DMK’dan kaynaklanan haklarımızın baki kalması kaydıyla destek verdiklerini bildiren Genel Başkan, bu kanunun ertelenmemesini istedi. Geylan, “Meslek kanununun 7.2 milyar TL’ye tekabül eden bir ekonomik getirisi olduğu söyleniyor. Çünkü kanunun ek ders ücretlerinin artırılması, zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimize teşvik verilmesi, kariyer basamaklarının düzenlenmesi neticesinde ilave ücret ödenmesi gibi bir takım ekonomik karşılığı var. Ama her zaman söylüyoruz, eğitimden tasarruf yapılamaz. Diliyoruz ki en yakın zamanda meslek kanunu da hayata geçer” dedi.

Toplantının ikinci gününde Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, “Lider Sendikacılık” konusunda seminer verdi. Daha sonra İlçe Temsilcileri İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. 

“Milli mücadelenin Yüzüncü Yılında Türkiye Sevdalıları Birarada” temasıyla düzenlenen İlçe Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantısı’nın ikincisi Genel Başkan Talip Geylan’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al