DİL GRUBU BRANŞ ÖĞRETMENLERİ SINAV YAPMAKTAN, ÖĞRENCİLER SINAVA GİRMEKTEN YORULDU

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Eğitim kurumlarında yapılan ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde bir dizi değişiklik yapılmıştır. Özellikle Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları; yazılı, dinleme ve konuşma olmak üzere 3 aşamalı olarak yapılmaktadır. Mazereti nedeniyle sınava giremeyen öğrencilere sonradan sınav planlanması karışıklığa yol açmaktadır. Dil grubu öğretmenleri e-okul sisteminde tek sınav tarihi girip üç farklı sınav yapmaktadır.

Ölçme ve değerlendirme süreçlerinin uzun zaman alması, haftalık ders saati az olan derslerde kazanımların işlenmesinde aksamalara neden olmaktadır. Örneğin; ortaokul 5.ve 6. Sınıflarda yabancı dil dersi haftada 3 saattir. Hiçbir ölçme-değerlendirme faaliyeti müfredatın işlenmesine engel olmamalıdır.

Dil grubu derslerde, E-okul sistemine kaydedilen üçüncü sınav tarihinde sadece uygulamalı sınavların yapılmasını, uygulamalı olan; dinleme ve konuşma sınavlarının birleştirilerek tek sınav halinde yapılmasını, dinleme ve konuşma notlarının yarı yarıya değerlendirilmesini Bakanlığımıza öneri olarak sunuyoruz.

Liyakat-Sen Genel Merkezi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al