AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, 24 Kasım Öğretmenler Günününde Sorunlarımıza Çözüm Bulun

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği (24 Kasım 1928) tarihi öğretmenler günü olarak kutlamak, 1981 yılından beri resmileşmiştir. Bu yıldan başlayarak “kutlandığımız” süre içinde mesleki itibarımız sürekli erozyona uğratılmıştır. 
Şiirle, çiçekle, hediye ile “hatırlandığımız” bu özel gün, mesleğin yurttaş yetiştirme misyonu ile önemi, bu önemle çelişen şekilde eğitim politikalarını oluşturmada etkisizliği, aldığı eğitim ve yeterliliği, özlük hakları, maddi ve manevi tatmini gibi konuların tartışılacağı, çözüm üretileceği fırsat günüdür.

24 Kasım’ı sevgiler günü tadında kutlamak, başöğretmenimizin biz öğretmenlere vasiyeti sayılan mesleğimize yapılacak en büyük kötülüktür. 
24 Kasımda kutlama yapmanın hakkı elbette biz öğretmenlerindir ancak bizi kutlayacak olanlar önce öğrencilerimiz sonra meslektaşlarımızdır. Öğretmenler odasında kadrolu, sözleşmeli, geçici ve ücretli diye ayrılan öğretmenler, eşlerinden çocuklarından ayrı olan öğretmenler, yüz binlerce atama bekleyen öğretmenler, her geçen gün tayin, kariyer, idarecilik gibi hakları tırpanlanan bizler, değersizleştirilerek şiddete açık hale gelen darp edilen, hatta öldürülen mesai arkadaşlarımızın sorumluluğunu taşıyan makamların ağdalı kutlamalarına razı değiliz. Biz onlar tarafından kutlanmak yerine ANLAŞILMAYI, sorunlarımızın çözümünü talep ediyoruz.
Değerimiz aldığımız maaşa, biçilen değere denk sanılmasın. Biz sizi yetiştirenleriz. Günümüz kutlu olsun…

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ
AES Genel Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al