ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKACAK MI?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ile birlikte 05.11.2021 tarihinde Ankara 3 No'lu Şubeye bağlı Çankaya İlçe Temsilciliğinin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Engin Ertekin ve yönetimi, Çankaya ilçe-işyeri temsilcileri de katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, "Çankaya İlçe Temsilciliğimizin düzenlediği toplantıda değerli üyelerimizle biraraya geldik. Hem eğitimin gündemini değerlendirdik hem de önümüzdeki süreçte yapılacak faaliyetlerimizi istişare ettik. Hak mücadelemize omuz veren her bir yol arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Türk Eğitim-Sen'in yaklaşan 7. Olağan Genel Kurulu hakkında da açıklamalarda bulunan Genel Başkan Geylan, "Gerçekleştirilecek 7. Olağan Şube Genel Kurullarımızın eğitim çalışanlarının yegâne umudu, güçlü gür sesi sendikamıza, üyelerimize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz. Şükürler olsun sendika olarak bugüne kadar her zaman doğruları yaptık. Türk Eğitim-Sen olarak hiçbir zaman yanlış işlerin içinde yer almadık. Onun için her bir yöneticimizin iradesi, eğitim çalışanlarının hak mücadelesinde ortaya koyduğu vakur duruştan dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.
Toplu Sözleşme süreci hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Genel Başkan, memurun hak ve kazanımı için Toplu Sözleşme sürecini ciddiyet ve disiplinle yürüttüklerini ve yetkili konfederasyonla talepleri ortaklaştırdıklarını ve yine memurun hak ve kazanımları için de talepleri karşılık bulmadığından ötürü masadan kalktıklarını ifade ederek, “Türkiye Kamu Sen’in yine yetkili konfederasyon olacak ve kamu çalışanlarının hak ve kazanımları için etkili mücadelesini istikrarla sürdürecektir. Kamu çalışanları artık görmüştür ki, sözde yetkili konfederasyon ile kaybetmeye mahkumdurlar. Artık yetki hak eden ve ehil olan ellerde olmalıdır. İnanıyorum ki, kamu çalışanları artık gereğini yapacaktır” dedi.
Öğretmenlerin 657 Sayılı DMK’dan kaynaklanan haklarının baki kalması kaydıyla, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve statüsünü sağlam bir zemine kavuşturan Öğretmenlik Meslek Kanunun bir an önce TBMM gündemine getirilmesi gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Geylan, 24 Kasım öncesinde öğretmenlerin itibarını koruyacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunun çıkarılmasını talep etti. Geylan: "Öğretmenlerimiz bu ülkenin gelecek nesillerini yetiştiriyor. Bundan dolayı öğretmenlerimizi baş tacı edilmesi lazım. Bunun yolu da öğretmenlerimizin itibarının ve haklarının korunması ile olacaktır. Mevcut hak ve kazanımlarımız baki kalmak şartıyla, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi olacaktır. Öğretmenlik Meslek Kanunu istenilen edilen şekilde yapılırsa, hem öğretmen haklarının daha iyi olmasını hem de öğretmenlerin itibarının daha yüksek olmasını sağlayacaktır." diye konuştu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al