Öğretmenler ders kesiminden 1 Temmuz'a ve 1 Eylül'den derslerin başlamasına kadar mesleki çalışma yaparlar.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çünkü yönetmelikte bu yönde düzenleme var.

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda; "Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 
Madde 38... c) Öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarına istemeleri halinde farklı il/ilçelerde de katılabilirler. Farklı il ve ilçelerde seminere katılacak öğretmenler, seminere katılacakları il/ilçeyi okullarına dilekçe ile bildirmek ve mesleki çalışma döneminin sonunda bu çalışmalara katıldığını belgelendirmek zorundadır."

Tüm Liselerde; "Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 87...b) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ikinci haftası ve sonraki günlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belli merkez/merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulurlar. İstemeleri halinde bu eğitimi farklı il/ilçelerde de alabilirler. Farklı il/ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler, katılacakları il/ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirmek ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendirmek zorundadırlar." hükümleri uygulanır.

Bu nedenle öğretmenler mesleki çalışmanın ikinci haftasını istedikleri il ve ilçede yapmalarının önünde bir engel yoktur. Yönetmeliğin amir hükmü üzerine okula vereceksiniz dilekçeyi istediğiniz il veya ilçeye gideceksiniz önemli olan gittiğiniz yerin bunu kabul etmesi.

Yetkililerce yapılan , yazı gelmedi, yok planlama yapmadık, yok biz istemiyoruz açıklamaları lafı güzaftir. Öğretmenin aleyhine bir şey olsa başka ile gönderilen yazıyı bile uygulayan yöneticiler bu konuda samimi değildir.

Biz yanınızdayız: yeterki siz dilekçenizi okula bırakıp gidiniz. Gittiğiniz yer kabul ediyorsa bir sorun çıkmayacaktır.

Şahsi görüşüm ise şudur: Köy okulları ve birleştirilmiş sınıflardaki öğretmenler hariç, mesleki çalışma görev yapılan okulda amacına uygun yapılmalıdır.

Ama kuralsızlıgı kural haline getiren MEB mesleki çalışmanın istenilen il ve ilçede yapılacağını yönetmeliğe koymuşsa yöneticilere, yönetmeliğin aksi yönünde: yazı gelmedi, planlama yapmadık, uygun görmüyoruz şeklinde konuşmak yerine yönetmeliğe uygun davranmak düşer.

Öğretmen hakkına sahip çıkmalıdır. Gitmek isteyen dilekçesini okula bırakıp gitmelidir. Biz avukatlarımızla, hukuk büromuzla üyelerimizin yanındayız.

Ahmet Kandemir

Anahtar Kelimeler:
öğretmenDersDers Kesimi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al