Köy öğretmenliğinin zorlukları yanında güzellikleri de vardır.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

TAVUK AMELİYATI

Köy öğretmenliğinin zorlukları yanında güzellikleri de vardır. Köylüler her alanda yardımcı olurlar. Öğretmen köyde örnek insandır. Devlet adına köyde muhtarın yanında ihtiyar heyeti içerisinde yeri vardır. Köyün önderlerinden biridir.
Biz iki öğretmen arkadaş lojmanda tavuk besliyoruz. Önemli olan bir şeye sahip olmak. Tavuklarımızda bizim çocuklarımıza yetecek yumurtayı veriyorlar.
Bir ara köye kadar uzanan balıkçıdan hamsi aldık. Tuzlayıp salamura yaptık. Aradan geçen epey zamandan sonra hanım salamuraya bakmış ki kokuyor. Bana ne yapacağımızı sordu. Kokuyorsa bozulmuştur. At gitsin dedim. Hanım bir bidon hamsiyi boşattı.
Tavuklarda güzel güzel yemeye başladılar. Aradan bir kaç saat sonra tavukların bazıları oldukları yerde yan yatıp, ölüyorlar gibi bir hal oldular.
Eyvah! Tuzlu hamsi hayvanlara dokundu. Tavuklar ölüyorlar dedim. Hanım bana jilet getir dedim. Hanımda telaşla koşarak jilet getirdi. Tavuğun kursağını kestim. İçindeki hamsileri boşalttım. İğne iplikle diktim. Sırayla tavukları ameliyat ettim. Hepsi kısa bir süre sonra yürümeye başladılar.
Arkadaşım ve hanım bunu nasıl düşündüğüme başardığıma şaşırdılar. Benim tavuk ameliyatım başarılı geçtiği için ve hayvanların canını kurtardığımdan çok mutluydum.
Çare aramak, bulmak, iyi şeydir. Bilgisizce yapılan, işlerde telafisi olmayan zararda verebilir.
‎Vahip Yazar‎ 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al