2018 Öğretmen Atamalarında En Düşük Yıl Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2018 Öğretmen Atamalarında En Düşük Yıl Oldu. Geçen senelere baktığımızda bu senenin en düşük öğretmen atamalarının yılı oldu. 2018 yılı bitmeden ek 20 bin öğretmen ataması daha yapılmalıdır

2018 yılında 20 bin atama yapıldığını, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un teklifiyle Aralık ayında 20 bin atama daha yapılacağını bildiren Geylan, “ Bu atama sayıları çok yetersizdir. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 63 bin 656 ücretli öğretmen görev yapmıştır. En azından ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılması gerekmektedir. Ayrıca 2017 yılında KPSS’ye giren öğretmenlerimiz kontenjanların sınırlı tutulması nedeniyle yüksek puan almalarına rağmen atanamamıştır. 2017 KPSS’ye giren öğretmenlerimizin yaşadığı mağduriyette göz önüne alındığında talebimiz; Aralık ayında yapılacak 20 bin atamanın, 20 bin daha artırılarak, 2018 yılında toplam 40 bin atama daha yapılmasıdır. 2019 yılında da hem öğretmen açığını gidermek hem de atama bekleyen öğretmenlerimizin taleplerini karşılamak için 100 bin atama yapılmasını istiyoruz.”

Adil kontenjan dağılımının önemine de dikkat çeken Geylan, atama bekleyen öğretmenlerimizin taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine ileteceğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al