OKULLARDA POZİTİF VAKA SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yüz yüze eğitim devam ediyor ancak öğretmenlerin aşılanması halen tamamlanmadı. Her gün farklı illerden, farklı okullardan öğretmenlerin ve öğrencilerin koronaya yakalanmasından dolayı , yüz yüze eğitim ertelendi haberleri gelmekte.
Özellikle öğretmenler bu kadar tehlike ve risk altındayken, öğretmenlerin henüz aşılanmaması, tehlikeyi daha fazla arttırıyor

Açıklamada birçok okulda Kovid-19 testleri pozitif çıkan öğrencilerin ve öğretmenin olduğu belirtilerek, “İlgili bakanlıkların ve genel olarak siyasi iktidarın virüsün yayılımı karşısındaki kayıtsızlığı sonucunda; Mesleki Eğitim Merkezinde 5, Torbalı Anadolu Lisesinde 1, Şehit Çavuş Haydar Arda Er Ertingi ilkokulunda 3, Mustafa Çoban Ortaokulunda 1, Kuşçuburun İlkokulunda 1, 80. yıl İlkokulunda 1 öğretmen arkadaşımız; 7 Eylül Anadolu Lisesinde 2, Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 3 öğrencimizin covid-19 testleri pozitif çıkmıştır. Bunların yanında ayrıca temaslı öğrenciler de vardır” bilgisi verildi.

Bakanlığın yüzbinlerce öğrenciyi fiilen örgün eğitimin dışına ittiğini ifade edilen açıklamada, şimdi de ülkenin dört bir yanında yükseltilen aşı talebini görmezden geldiğini dile getirildi.

“ÖĞRETMENLERİN AŞILANMASI BİR ÖNCE BAŞLAMALI”
Öğretmenlerin aşılanması ve yüzyüze eğitime geçilmesi konusundaki taleplerinde ısrarcı olduklarını söyleyen Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği, son olarak şunları kaydetti: “Ancak şunu da görüyoruz ki nisan ayına girerken, hemen şimdi öğretmenlerin aşılanmasına başlansa bile aşının etkili olabilmesi için gerekli olan her iki fazın da tamamlanması dönem sonunu bulacaktır. Bu şartlar altında sürdürülen yüzyüze eğitim, anca vaka sayılarını artmasına ve belki de ölümlere neden olacaktır.  O nedenle bu günün acil ihtiyacı yüzyüze eğitime derhal ara verilmesi ve öğretmenlerin aşılanmasına bir an önce başlanmasıdır. Bu gün alınmayan kararlar yarın olası üzücü olayların yaşanmasının nedeni olacaktır.” (İzmir/EVRENSEL)

Günlük vaka sayısı her geçen gün artmakta. Bu kadar fazla vaka varken ve mutant virüsle uğraşırken, öğretmenlerin tehlikeye atılmamaları gerekmektedir.

1 Nisan tarihli vaka tablosu, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne sermekte

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al