Normalleşme Sürecinde Kreşler Yeni Modelle Açılacak Ve Bir Çok Konu Zorunlu Olacak. İşte Zorunlu Olacak Şartlar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Corona virüsü salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan bir çok yer ve kurum Bayram sonrasında yavaş yavaş ve büyük tedbirlerle açılmaya başlanacak. Bunlardan en dikkat çeken ve tehlikesi en büyük olanlardan biride kreşler olacak. 

Kreşlerin açılmasına kısa bir kala çocuklarını kreşe gönderen ailelerin kafasında merak uyandıran soru işaretleri oluşmasına neden oluyor. Normalleşme sürecinde açılacak olan kreşlerde büyük önlemler ve yasaklar olacak 


Yüzbinlerce aile kreşlerin açılıp açılmayacağını, açılırsa hangi şartlarla açılacağını merak ediyor. 15 hazirandan itibaren açılacak olan kreşlerle ilgili detaylar şöyle:
Okulların 2019-2020 eğitim öğretim sezonunun kapanması ve eğitim faaliyetlerinin 19 Hazirana kadar devam edeceğinin açıklanması ile birlikte, kreşlerin 15 Hazirandan sonra açılabileceği bildirilmişti.


Peki kreşler açılacak mı, kreşlerin açılması zorunlu mu, açılan kreşlerde hangi model uygulanacak, eğitim faaliyetleri nasıl yürütülecek?


Kreşler 15 Hazirandan açılmaya başlıyor. yüzbinlerce aile çocuklarının eğitimi için kreşlerin ve gündüz bakım evlerinin açılmasını bekliyor. Evlerde bunalan çocukların okullarına kavuşması için ise kreşlerin hazırlıkları devam ediyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki akşam Ulusa Sesleniş konuşmasında, koronavirüs salgınında normalleşme adımları kapsamında kreş ve gündüz bakım evlerinin açılacağını açıklaması, kreşlerde yeni dönemin nasıl olacağı sorusunu akıllara getirdi.


Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın bakanlıklarla birlikte hazırladığı raporda yer alan kreş ve gündüz bakımevlerinin 15 Haziran'da açılması kararının kabine toplantısında olumlu değerlendirildiği kaydedildi.


Edinilen bilgiye göre, sadece özel anaokulu, kreş ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da açılabilecek. Karar Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Çalışma Bakanlığı'na bağlı tüm özel kreş, gündüz bakım evi ve anaokullarını kapsayacak.


AVM ve otellerde olduğu gibi kreşlerin, anaokullarının ve gündüz bakım evlerinin açılması işletmecinin tercihine bırakılacak. İsteyen işletmeci okulu açmama tercihini kullanabilecek.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ise, okullarda hijyen kuralları ve oluşturulacak kriterlerle ilgili bu hafta bir açıklama yapması bekleniyor.


Planlamaya göre, ana okullarında çocukların erişebileceği yerlere dezenfektanlar yerleştirilecek. Çocuklara doğru el yıkama tekniği ve hijyen kuralları öğretilecek. Çocuklara pandeminin ne olduğu anlatılacak.


Okullarda ateş ölçer bulundurulacak, giriş ve çıkışların kontrollü olması sağlanacak. Yemek masaları ve uyku odalarında mesafe kuralı uygulanacak. Aileler, çocukları ile birlikte okul binasının içine girmeyecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al