Nasıl Erken Emekli Olabilirim?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Vatandaşların en büyük arzusu, erkenden emekli olup geri kalan hayatlarını rahat ve huzurlu yaşamaktır. Ancak erken emekli olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Özellikle erken emekli olabilmek için yaş sınırı ve SGK prim gününü doldurmak zorundadır.
Erken emekli olabilmek için yaş sınırının olmadığı hastalıklara sahip olmakta yeterli olmaktadır. Aşağıda vereceğimiz hastalık listesinde bulunan hastalıklardan birine sahipseniz eğer, sizde yaş sınırı düşünmeden erken emekli olmanın avantajını yaşayabilirsiniz.
 

SGK'nın Malulen Emeklilik Eden Hastalıklar Listesi Görme Azlığı - Retina Kanamaları, Baş Ve Boyunun Yumuşak Dokusu, Cilt, Lenfoma, Lösemi, Multipl Myelom, Tükrük Bezleri, Tiroid Bezi, Meme, Sinir Sistemi, Akciğer, Mide, İnce Ve Kalın Barsak, Karaciğer, Safra Kesesi, Safra Yolları, Pankreas, Böbrek, Mesane, Genital Yollar, Prostat, Testis, Penis Kanserleri, Epilepsi - Demans - Beyin Tümörleri - Parkinson Sendromu - Serebral Palsi - Multiple Skleroz - Zeka Gerilikleri (IQ 50 Ve Altı) - Şizofreni - Bipolar Bozukluk, Yardımsız Ayakta Durmayı Engelleyen Denge Bozuklukları İle Birlikte İşitme Kaybı - Anemi - Behçet Hastalığı, Gastrointestinal Kanamalar - Karaciğer Sirozu - Karaciğer Nakli - Kalp Yetmezliği - Kol, Bacak Gibi Organ Kaybı, Kalp Kapak Hastalıkları - Kalp Nakli - Böbrek Nakli - Akciğer Nakli - Tüberküloz - AIDS. MALULEN EMEKLİLİKTE PRİM ŞARTI Malulen emekli olmak için vatandaşların sağlamaları gereken en önemli şartlardan birisi de prim şartı. Malulen emeklilik başvurusu yapacak çalışan ister 4A (SSK) ister 4B (Bağ-Kur) ister de 4C (Emekli Sandığı) kapsamında olsun sigortalı çalışmaya başlamasının üzerinden 10 yıl geçmesi gerekiyor. Bunun yanında bu 10 yıllık süre içerisinde de en az 1800 gün prim ödemesi yapmış olması lazım.

Yukarıda belirtilen hastalıklara sahip olan kişiler SGK'ya başvuru yaptıkları takdirde, erken emekli olma şansını yakalayabilirler. 

 Emlak365.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al