ZOOM PROGRAMI KULLANIRKEN ALINABİLECEK TEDBİRLER

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Değerli Arkadaşlar,
Zoomla ilgili istenmeyen olaylar yaşamamak adına alınabilecek önlemleri sizler için derlemeye çalıştım. Sizin de aklınıza gelenler varsa ekleme yapabilirsiniz. Bu önlemler Zoomu daha güvenli kullanabilmek için alınabilecek bazı önlemler ama internet dünyasında %100 güvenlik diye bir kavram maalesef yok. Umarım bu önlemler sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ders işlememiz için yeterli olur.
1. Sabit ID kullanmamak. (İşleri kolaylaştırıyor ama sabit olması daha çok kişiyle paylaşılma riskini artırıyor.)
2. Bekleme odasını aktifleştirmek ve katılımcılarınızın isimlerini gördükten sonra toplantıya dahil etmek. Ayrıca whatsapp grubunda sınıf listesinde ismi olmayanlar derse dahil edilmeyecektir vb önlemler alınabilir.(Toplantı Ekranı>Security> Enable waiting Room)
3. Katılımcıların isimlerini değiştirmelerini kapatmak(Toplantı Ekranı>Security> Rename themselves işaretli olmaması gerekiyor.)
4. Katılımcıların ekran paylaşımını kapatmak(Toplantı Ekranı>Security> Share Screen işaretli olmaması gerekiyor.)
5. Katılımcıların seslerini kapatmak.(Toplantı Ekranı>Participants> Mute All ve açılan pencerede Allow participants to unmute themselves işaretli olmaması gerekiyor.)
6. Katılımcıların chat yapmalarını kapatmak(Toplantı Ekranı>Security> Chat işaretli olmaması gerekiyor.)
7. Katılımcıların görüntülerini (videolarını ) kapatmak(Toplantıya Girerken New Meeting butonunun yanındaki oklar >Sayılardan oluşan ID(en altta)> PMİ Settings>Video>Participants >Off şaretli olması gerekiyor.)
8. 7.maddedeki bölümde en altta Automatically Record meeting local computer bölümünden derslerinizi bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al