YOK'ten E-Kayıt Açıklaması

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

YOK'ten E-Kayıt Açıklaması. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) E-Kayıt hizmeti sayesinde 250 Milyona yakın tasarruf sağlandığını belirtti,
 

YÖK'ÜN E-KAYIT HİZMETİ İLE 250 MİLYON TL'YE YAKIN TASARRUF SAĞLANDI
ÖĞRENCİLERE YÖK'TEN YAKLAŞIK 250 MİLYON TL'LİK TASARRUF
YÖK'ÜN E-KAYIT HİZMETİ İLE BÜYÜK TASARRUF
DİJİTALLEŞEN YÖK'ÜN E-KAYIT UYGULAMASI İLE BÜYÜK TASARRUF
 

Toplam yüz öğrenciden 75'i e-kayıt yaptırdı

"Öğrenci dostu yeni YÖK"ün, 2014-2015 öğretim yılından itibaren e-devlet kapısı üzerinden öğrencilerin hizmetine sunmuş olduğu elektronik kayıt (e-kayıt) uygulaması üniversitelere kayıtta öğrencilerin tercihi oldu.

Bu yıl elektronik kayıt yapabilme imkânına sahip olan 586.041 öğrenciden 439.275'ı üniversite kaydını e-kayıt üzerinden gerçekleştirdi. E-kayıt yapma imkânına sahip olan her yüz öğrenciden 75'i üniversite kaydını e-kayıt üzerinden yaptı.

Devlette %79'u vakıflarda %58'i e-kayıt yaptırdı

Bilindiği üzere YÖK'ün girişimiyle bütün devlet üniversitelerinde iki seneden beri e-kayıt yapılabilmektedir. Bu sene tüm devlet yükseköğretim kurumları ile birlikte elektronik kayda dâhil olan 20 Vakıf yükseköğretim kurumu öğrencileri için de e-devlet kapısından elektronik kayıt olma imkânı sunuldu. Devlet üniversitelerini kazanan öğrencilerin %79'u, vakıf üniversitelerini kazanıp e-kayıt yapma imkânına sahip olan öğrencilerden % 58'i elektronik kaydı tercih etti.

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kayda uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) dâhil edilmedi. Elektronik kayıt ilk yerleştirmeler için gerçekleştirildi. Ek ve Milli Sporcu yerleştirmelerinde yerleşen öğrencilerin yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurmaları gerekiyor.

"Dijitalleşen YÖK" sayesinde bürokratik işlemler ve zamanda tasarruf

YÖK, öğrenci ve velilerinin hem hayatlarını kolaylaştırma hem de potansiyel harcamalarını azaltma bağlamında son yıllarda dijitalleşmeye büyük önem vererek, elektronik ortamda Öğrenci Belgesi Doğrulama / Sorgulama, ve Mezun Belgesi Doğrulama / Sorgulama, Denklik Başvurusu Sorgulama, Elektronik Kayıt (e-kayıt) gibi uygulamaları hayata geçirdi.

YÖK'ün hizmete sunduğu bu dijital uygulamalar sayesinde üniversitelerdeki yoğun bürokratik işlemler azaldı, zaman tasarrufu sağlandı ve evrakta sahtecilik olayları büyük oranda azaldı. Ayrıca Üniversitelerin bu öğrenciler için harcayacağı işgücü ve kırtasiye giderinde büyük oranda tasarruf sağlanmış oldu.

E-kayıt sayesinde 250 milyon TL'ye yakın tasarruf sağlandı

Bu sene Elektronik kayıt uygulaması sayesinde öğrenci ve ailelerin kayıt işlemleri için harcayacağı ücret açısından toplamda yaklaşık 250 milyon liralık tasarruf sağlandığı tahmin ediliyor. Hesaplama öğrencilerin kayıt yaptırmak için en az bir veli ile üniversitenin bulunduğu şehre gittiği, bir gece konakladığı, gidiş dönüş yol parası, yemek ve olası diğer harcadığı miktarlar göz önüne alınarak yapıldı.

E-kayıt yaptıranlar belgelerini üniversiteye sunacak

E-kayıt sayesinde öğrenciler kazandıkları üniversiteye gitmeden kayıtlarını elektronik ortamda gerçekleştirdiler. Bu öğrenciler üniversitelerinin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gidip duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabilecekler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al