Türkiye'nin En İyi Okullarından Biri "Milas MTAL"

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türkiye'nin En İyi Okullarından Biri Olan, Milas MTAL'in Başarı Öyküsünü Okuyun. Her ne kadar eğitim sistemimizde bozukluklar olsada, bu okul büyük bir başarıya imza attı. Bu okulun hikayesini okuyun ve istenildiği zaman nasıl başarılar elde edileceğini görün

Milas MTAL Ekim ayında Eğitimde 2023 vizyonu sunumunda Cumhurbaşkanımızın arka vizyonunda projeleri tüm ülkemize izlettirilen, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Sayın Alpaslan Durmuş tarafından ziyaret edilerek uygulamış olduğu iki özgün proje bakanlığa taşınarak Eğitimde 2023 vizyon sunumuna giren, yine Ekim ayında İstanbul Su Kongresi ve Fuarında binlerce yerli ve yabancı davetli önünde çevreci projeleri ile ödül alan 4 kurumdan biri olan,  daha önceki yıl Mercedes-Benz projesini hayata geçiren, Mezun İstihdam oranı Türkiye Ortalamasının 6 kat üzerinde olan, biri memnuniyet odaklılık olmak üzere iki kalite belgesine sahip olan, iki tane ahşap oyuncak müzesi kurulmasını sağlayan, Milas MTAL (Endüstri Meslek Lisesi) 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen geçmişe dönük 3 yıllık süreyi kapsayan Okul yönetim sisteminden başlayarak 23 tema üzerinden yapılan değerlendirmede Muğla’nın, “Yönetim ve Organizasyon” alanında Muğla’nın en başarılı teknik okulu olarak da seçilmiştir.

En son sıradaki başarı puanına sahip öğrenciyi alıp yüzlerce öncü projeyi üreterek başarıya taşımak, meslek liseleri adrese dayalı sistemde öğrenci ararken en üst düzeyde doluluğa ulaşmak, ve bunu pozitif disiplin anlayışıyla yapmak herhalde eğitimde katma değerin en büyük örneklerinden biridir. 


 
Peki bu okulu farklı yapan taraflar nelerdir bu konuda belirleyeci olması için iki görüşe yer vermek istiyorum:
Muğla il Milli Eğitim Müdürü Sayın Pervin Töre Milas MTAL’nin bu yıl taşındığı yeni binasının eğitim öğretime hazırlanmasında Okul Müdürü Hamit İzdaş’ın öğrencileri ve öğretmenleri okulu hazır bulsun diye arkadaşları :) ile nasıl çalıştığını okullar başlamadan bir gün önce Milas Kaymakamı Eren Arslan’la beraber yaptıkları saha ziyaretlerinde bizzat şahit olduğunu belirterek okulumuzdan ve çalışma arkadaşımızdan guru duyduğunu belirtmektedir. 

Talim Terbiye Kurulu Alpaslan Durmuş ise pek çok okulu gezdiğini okul müdürüne karşı öğrencilerin bu kadar sevgi gösterisinde bulunduğu okulun çok az gördüğünü belirtmiştir.

Milas MTAL nin başarısının nereden kaynaklandığında incelediğimde okulun ülkemizin vizyonu çerçevesinde canlı bir organizmaymış gibi alanlarını ve yaklaşımlarını konumlandırdığını, Türk insanına yüzyıldır dayatılan ve öğretilen komplekslerden kurtulabilmeleri için öğrencilerin Lewin’in değişim teorisine göre yetiştirildiğini, okulda muhteşem bir çalışma barışı birlik ve beraberliğin inşa edilmiş olduğunu da müşahade ettiğimi belirtmek isterim.

Cumhuriyetimizin istediği bir türlü ulaşamadığımız eğitimde başarı uzakta değil yeterki nasıl ulaşacağımızı bilelim ve ülkemizin temel sorunu olan kaliteli liyakatli (Liyakat sadece 7 harfli bir kelime değildir) yönetici bulmayı hayata geçirelim. Başta Okul Müdürü Dr. Hamit İZDAŞ olmak üzere tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim.

Kaynak: Kamugündemi.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al