Türk Millî Klavye Takımı, İtalya'nın Cagliari şehrinde dünya şampiyonu oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sınıf öğretmenlerinin yetiştirdiği İlköğretim 5 ve 7. sınıf öğrencileri, üniversite öğrencileri ve çeşitli meslek gruplarında görev yapmakta olan kişilerden oluşan Türk Millî Klavye Takımı bu yarışmada 3 adet dünya şampiyonluğu, 3 adet dünya ikinciliği ve 4 adet dünya üçüncülüğü elde ederek toplam 10 madalya kazandı.
İntersiteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türk Grubu; ülkemizde herkesin bilgisayar klavyesini bakmadan on parmakla öğrenmesine, kamu ve özel sektörde işe yeni başlayan tüm elemanlara iş başı eğitimi kapsamında klavye eğitimi verilmesine katkı vermeyi; böylece ülke genelinde zaman ve verim tasarrufuna katkı sağlamayı hedefliyor.
Celal AŞKIN madalyaları topladı
FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvelerinde yabancı konuşmacıların çevirilerini anında deşifre ile izleyicilere sunan ve EBA'da F Klavye kullanma videoları bulunan Celal AŞKIN; yarışmada 30 dakikalık tecrübeliler kategorisi hatasız sürat yarışında, dakikada net 156 sözcükle kendisine ait dünya rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Sesi yazıya çevirme yarışı tecrübeliler kategorisinde, 320 hece ile dünya ikinciliğini elde eden AŞKIN; ses deşifre yarışı kategorisinin tecrübeliler bölümünde dünya ikincisi, aynı kategorinin kombine bölümünde ise dünya üçüncüsü oldu.

Celal AŞKIN'ın EBA'da yayımlanan F Klavye videolarına ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

http://fklavye.gov.tr/Videolar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al