Otizmli Sınıf Arkadaşları İçin Sessiz Mezuniyet Töreni Hazırlayan Öğrenciler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Lise mezuniyetlerinde öğrencilerin, aileleri ve arkadaşlarının alkışları ve tezahüratları eşliğinde diplomalarına kavuşmaları geleneksel bir kutlama biçimidir. Mezun öğrencilerin çoğu bu kutlamalardan mutluluk duysa da, bazıları bu seslere karşı aşırı hassas olabilir ve sessiz bir kutlamayı tercih edebilirler. Tıpkı Carmel Lisesi’nden mezun olan Jack Higgins gibi.

Konuşamayan ve ileri otizm tanısı bulunan Higgins, sekiz yıldır bilişsel, öğrenme veya davranış zorlukları yaşayan öğrencilere özel bir eğitim programına devam ediyor. Ailesi, oğullarının okuldaki mezuniyet törenine katılacağından mutluluk duysa da, böylesine yoğun ve hareketli bir ortamda aşırı uyarılacağından dolayı endişe duyuyorlardı.

Neyse ki, okul müdürü harika bir çözüm buldu: Seyirciler Higgins’i sessiz bir şekilde ayakta alkışlayacaklardı. “Önce marşımızı okuyacağız, ardından bir ara olacak ve insanlara ne yapacağımızı açıklayacağım. Hep birlikte Jack için sessiz olacağız.”

Ve nihayet 2,200 kişinin katıldığı mezuniyet töreni başladı. Müdürün planından haberi olsa da Jack yine de kulaklarını kapatarak sahneye çıktı. Ancak hiçbir ses duymayınca şaşkınlık yaşadı.

“Jack sahneye çıkarak büyük bir cesaret gösterdi. Muhteşem bir andı. Etkilenmemek imkansızdı. Hem Jack hem de okulumuz adına büyük bir başarıydı,” diyor okulun müdürü.

Jack’in sahneye çıkışını saygıyla sessiz bir şekilde alkışlayan öğrencilerin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz:


Kaynak: https://mymodernmet.com/student-with-autism-graduates/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al