Okullar kodlamayı öğretmeli mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Teknoloji, bugünün öğrencilerinin geleceklerini şekillendirmek için ihtiyaç duydukları becerileri dönüştürmeye devam ettikçe, birçok ülke okul müfredatı ve çizelgelerinin üzerine daha fazla içerik katarak yanıt veriyor. Yeni konu materyali eklemek, eğitim sistemlerinin yeni ortaya çıkan taleplere cevap verdiklerini göstermesinin kolay bir yoludur, ancak eski materyali çıkarmak her zaman zordur. Sonuç olarak, öğretmenler öğrencilerin içeriğini bir mil genişliğinde ve bir inç derinliğinde olan sınırlı bir anlayış derinliği ile bırakarak, çok miktarda içerik kullanırlar.

Günümüzün teknoloji zengini dünyada, birçok okul bugünün bilgisayarlarını öğretmek için kullandığımız dil kodlamayı öğretmeye başladı. Bu yüksek talep gören bir beceridir ve dünyadaki ilginç okul örneklerini öğrencilerle alakalı ve ilgi çekici şekillerde öğretir. Ancak risk, öğrencilere yarının sorunlarını çözme konusunda bugünün tekniklerini yeniden öğreteceğimiz; Bugünün öğrencileri mezun olunca, bu teknikler çoktan kullanılmamış olabilir. Bunun yerine, bu teknikleri destekleyen ve öğrencilerin yarının teknolojilerini şekillendirmede kullanabilecekleri bilgisayarlı düşünceye odaklanmalıyız.

PISA 2003 değerlendirmesinin geliştirilmesi için ulusal matematik müfredatlarını incelerken , sık sık kendime müfredatın neden trigonometri gibi şeyleri öğretmeye bu kadar önem verdiğini sordum. Cevap, matematik disiplininin iç yapısında bulunamaz; çoğu matematikçi, trigonometrinin matematiksel düşünme ya da muhakeme için bir temel olmadığını, daha çok matematiğin çok özel bir uygulaması olduğunu söyledi. Trigonometri, matematikteki öğrenciler için en anlamlı öğrenme ilerlemelerinde ve bugün dünyada matematiğin kullanılmasında belirgin şekilde belirgin değildir.

Cevap, matematiğin nesiller önce alanlarının boyutunu ölçen ya da dijital hale getirilmiş gelişmiş hesaplamaları yapan insanlar tarafından nasıl kullanıldığına dayanıyor. İngiliz matematikçi ve girişimci Conrad Wolfram'ın bana söylediği gibi, “Matematik eğitimi bu unsurları sık sık karıştırdı, çünkü o andaki ana mekanik yüzlerce yıl boyunca el hesaplamaları sürdü. Çok sayıda eğitim ile bu zor, pahalı adımı yapamadıkça, dört adımlı problem çözme işlemini gerçekleştiremezsiniz. Ancak şimdi, bu adımı çoğu zaman en kolay ve en ucuz hale getiren makineler tarafından açıldı ”.

Öğrenmeyi 'anın mekaniği' yerine bir öznenin özüne nasıl odaklayabiliriz?

Benzer şekilde, 2008 mali krizinin ardından, politika yapıcılar okuldaki finansal eğitimi güçlendirmeye çalıştılar ve bu becerilerin PISA'da da test edilmesini istediler. Varsayım, daha fazla finansal eğitimin finansal okuryazarlıkta daha iyi öğrenci performansına dönüşeceği şeklindedir. Ancak 2014 yılında ilk sonuçlar yayınlandığında, öğrencilerin finansal okuryazarlığı ile maruz kaldıkları finansal eğitim miktarı arasında bir ilişki göstermediler. PISA finansal okuryazarlık değerlendirmesinde en iyi performans gösteren sanatçıokulları çok fazla finansal eğitim sağlamayan Shanghai idi. Shanghai'nın finansal okuryazarlığın PISA değerlendirmesinde başarısının sırrı, okullarının matematik müfredatının temellerinde derin kavramsal anlayışı ve karmaşık akıl yürütmeyi geliştirmiş olabilir. Şangay'daki öğrenciler matematikçiler gibi düşünebildiklerinden ve olasılık, değişim veya risk gibi kavramların anlamını anlayabildiklerinden, bilmedikleri finansal bağlamlara bilgilerini aktarmada ve uygulamada zorluk çekmediler. Buna karşılık, diğer ülkelerdeki öğrencilere finansal okuryazarlıkta belirli püf noktaları ve püf noktaları öğretilen öğrenciler, sorunları farklı bir bağlamda çözerken zorluk yaşadılar.

Bu örnekler daha büyük bir soruyu ortaya koyuyor: Günümüzün dijital araçlarının dikkatini dağıtmadan, altta yatan dijitalleşme kavramlarını derinlemesine bir anlama ve bunlarla ilişki kurmayı nasıl güçlendirebiliriz? Öğrenmeyi “anın mekaniği” yerine “bir öznenin özüne” nasıl odaklayabiliriz - algoritmayı kendine özgü bir kodlama yönteminden ziyade algoritma kavramını destekleyen hesaplama düşüncesi? Kodlama bunu başarmak için harika bir araç olabilir, ancak sonunun gelmesi ve okul sistemlerinin kullanılmadığı yıllar sonra öğretmeye devam etmesi ciddi bir risk taşıyor.

Müfredatın tasarımından elde etmek istediklerimiz hakkında, daha önce öğretilenlere daha fazla “şeyler” eklemeye devam etmek yerine, daha sistematik olarak düşünmemiz gerekir. Yirmi birinci yüzyıl müfredatının titizlikle karakterize edilmesi gerekir (yüksek düzeyde bilişsel talep üzerine öğretilenleri inşa etmek); odaklanarak (kavramsal bir anlayış elde etmek için içeriğin genişliğine göre derinliğe öncelik vererek); ve tutarlılık (öğrenme ilerlemeleri ve insani gelişimin bilimsel bir anlayışına dayanan talimatların sıralanması). Disiplinlerarası öğrenmeyi ve öğrencilerin birden fazla mercekle sorunları analiz etme kapasitelerini geliştirmeyi amaçlarken, öğretim programlarının disiplinlere sadık kalması gerekir.

Müfredatın, disiplin içeriğinin bilgisini, temel niteliği ve disiplinlerin ilkeleri hakkındaki bilgilerle dengelemesi gerekir. Öğrencilerin bilinmeyen gelecekteki sorunları çözmelerine yardımcı olmak için, müfredatın ayrıca en yüksek aktarım değerine sahip alanlara odaklanması gerekir - bir başka deyişle, bir bağlamda öğrenilebilecek ve başkalarına uygulanabilecek bilgi, beceri ve tutumlara öncelik vermeleri gerekir. Ve öğretmenleri bu fikirle bir araya getirmek için, bu transferin nasıl gerçekleştiğine ilişkin eylem teorisi konusunda açık olmaları gerekir. Öğrenmenin bilişsel, sosyal ve duygusal yönlerini dengelemeleri ve öğretmenlerin öğrenciler arasında öğrenme sürecinin bir parçası olarak paylaşılan sorumluluk almalarına yardımcı olmaları gerekir. Öğrenmeyi ilgili ve gerçekçi bağlamlarda çerçevelemeleri ve öğretmenlerin tematik, probleme dayalı yaklaşımlar kullanmasına yardımcı olmaları, proje tabanlı ve meslektaşları ve öğrencileriyle birlikte ortak yaratma çevresinde toplandı. Bunlar, kodlama öğretmek için herhangi bir teklifi değerlendirmemiz gereken ilkelerdir.

Yarının öğrencilerinin ne öğrenmesi gerektiğini belirlemek için, belirli bir ülkedeki en iyi beyinleri bir araya getirmeliyiz - alandaki lider uzmanları değil, aynı zamanda öğrencilerin nasıl öğrendiğini anlayanları, ayrıca bilgi ve becerilerin nasıl kullanıldığını iyi bilenleri de gerçek dünyada. Bu tür bilgi paylaşımı, hangi konuların öğretilmesi gerektiğini ve hangi sırayla - o anın cazibesine kapılmadan, daha kesin olarak belirlememizi ve düzenli olarak incelememizi sağlayacaktır.

https://oecdedutoday.com/should-schools-teach-coding/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al