Okula Dönüş İçin İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Aşağıdaki sağlık ve güvenlik ipuçları Amerikan Pediatri Akademisi'nden (AAP) alınmıştır.

İlk Günü Daha Kolay Hale Getirme
Ebeveynler, sınıfın ilk gününe kadar yardım istemek için beklemelerine gerek olmadığını hatırlamalıdır. Okullar, bir çocuğun özel gereksinimleri de dahil olmak üzere, bir ebeveynin veya çocuğun sahip olabileceği endişeleri, yaz boyunca açıklamak için açıktır. Yardım almanın en iyi zamanı, okulun açılmasından bir iki hafta önce olabilir.

Pek çok çocuk yeni bir okula, sınıfa ya da öğretmene dönüşmek de dahil olmak üzere yeni durumlardan rahatsız oluyor. Bu herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir. Çocuğunuz gergin görünüyorsa, yeni duruma giriş provası faydalı olabilir. Okulun ilk gününden önce yeni okulu veya sınıfa gitmeleri için onları al  . Onlara, okulun ilk günü hakkında huzursuz olan birçok öğrenci olduğunu hatırlatın. Öğretmenler, öğrencilerin gergin olduklarını bilir ve herkesin mümkün olduğu kadar rahat hissetmesini sağlamak için ekstra çaba gösterecektir. Çocuğunuz gergin görünüyorsa, onlara endişelenen şeyleri sorun ve yeni duruma hakim olmanın sorunlarının çözümüne yardımcı olun.

Sınıfın ilk günü hakkında olumlu beklentiler yaratmak için okula başlamadaki olumlu yönleri belirtin. Eski dostları görecekler ve yenileriyle tanışacaklar. Geçmişte okulda veya diğer çocuk gruplarında yaşadıkları olumlu deneyimlerden bahsedin.

Çocuğunuzun okula yürüyerek gidebileceği ya da otobüse binebileceği mahallede başka bir çocuk bulun.

Çocuğunuz için yeni bir okulsa, mevcut yönelimlere katılın ve ilk günden önce okulu gezme fırsatını kaçırmayın. Çocukları okula oyundan birkaç gün önce okula getirin ve yeni ortamda rahatlayın.

Eğer gerekli olduğunu düşünüyorsanız, çocuğunuzu okula götürün (ya da onunla birlikte yürüyün) ve ilk gün okula götürün ve gereksiz stresleri azaltmak için ilk günü erken oraya gidin.

Çocuğunuzun yeni öğretmeni ile günün başlangıcında veya sonunda üste temas ettiğinizden emin olun, böylece öğretmen çocuğunuzun okul deneyimini ne kadar desteklediğini bilir.

Çocuğunuzun okula uyumak / uyandırma takvimi üzerinde bir hafta ya da öylesine bir zaman öncesinde başlamasını düşünün; böylece okuldaki ilk birkaç günlerinde zaman değişkeni bir faktör değildir.

Sırt Çantası Güvenliği
 Geniş, yastıklı omuz askıları ve yastıklı sırtlı bir sırt çantası seçin  .

Paketi ışık. Tüm bölümlerini kullanmak için sırt çantası düzenleyin. Sırtın merkezine en yakın ağır öğeleri paketleyin. Sırt çantası, çocuğunuzun vücut ağırlığının% 10 ila% 20'sinden daha ağır olmamalıdır. Çocuğunuzla birlikte paketi haftada bir kez gözden geçirin ve ışık tutmak için gereksiz öğeleri kaldırın.

Çocuğunuza her zaman omuz kayışlarını kullanmasını hatırlatın. Bir omzunun üzerinden bir sırt çantası takmak kasları zorlayabilir.

Paketi, alt kısmı çocuğunuzun belinde kalacak şekilde ayarlayın.

Okul izin verirse, bir sırt çantası düşünün. Bu tür bir sırt çantası, ağır bir yük taşımak zorunda olan öğrenciler için iyi bir seçim olabilir. Yuvarlanan sırt çantaları hala merdivenlerden yukarı kaldırılmalı, karda yuvarlanmaları zor olabilir ve bazı kilitli dolaplara sığmayabilirler. Ve çocuğunuzla sırt çantası güvenliğini gözden geçirin.

Okula Gidip Gelen
Öğrencinizle temel kuralları gözden geçirin ve yeni rotaları veya ulaşım yöntemlerini uygulayın:

Okul otobüsü
Çocuklar otobüse veya okul binasına güvenli erişim sağlayan yerlerde her zaman otobüse binip çıkmalıdır.

Çocuğunuza otobüs durağına yaklaşmadan önce durmasını beklemesini hatırlatın.

Çocuğunuzun otobüs şoförünü nerede görebileceğinden emin olun (yani sürücünün de onu görebileceği anlamına gelir).

Trafiğin gerektiği gibi durmaması halinde, öğrencinizi caddeyi geçmeden önce başka bir trafik gelmediğini görmenin iki yolunu da hatırlatın. Çocuğunuzu, okulun ilk gününden önce birkaç kez caddeyi nasıl geçeceğini pratikte teşvik edin.

Çocuğunuz otobüste hareket etmemelidir.

Çocuğunuzun okul otobüsü kucağı / omuz emniyet kemerine sahipse, çocuğunuzun otobüste her zaman bir tane kullandığından emin olun. (Çocuğunuzun okul otobüslerinde tur / omuz kemeri yoksa, okul sistemini kucağı / omuz kemeri ile otobüs satın almak veya kiralamak için teşvik edin). Nerede Durduğumuza bakın  : Daha fazla bilgi için Okul Otobüsü'nde Güvenlik Sınırlamaları  . 

Okuldaki otobüsle ilgili politikayı kontrol edin. Otobüste yemek yapmak, alerjisi olan öğrenciler için bir problem oluşturabilir ve ayrıca araçlarda haşere ve haşere istilasına neden olabilir.

Çocuğunuz otobüse acil bir durumda yol açabilecek kronik bir rahatsızlığa sahipse, eğer okulun ilk gününden önce, muhtemelen okul otobüsü veya diğer okul sağlık personeli ile birlikte çalışacağınızdan emin olun.

araba
Tüm yolcular emniyet kemeri takmalı veya yaş ve bedene uygun bir  araba koltuğu  veya  yükseltici koltuk kullanmalıdır .

Çocuğunuz mümkün olduğu kadar uzun süre bir emniyet kemeri ile birlikte bir araba koltuğuna binmeli ve daha sonra bir kemer konumlandırma destek koltuğuna binmelidir. Çocuğunuz koltuğu için izin verilen en yüksek ağırlığa veya yüksekliğe ulaştığı zaman bir çocuk koltuğu için hazırdır, omuzları üst emniyet kemeri yuvalarının üzerindedir veya kulakları koltuğun üst kısmına ulaşmıştır.

Çocuğunuzun emniyet kemeri uygun bir şekilde oturana kadar (genellikle çocuk yaklaşık 4 "9" yüksekliğe eriştiğinde ve 8 ila 12 yaş arasında), çocuğunuz kemer pozisyonu yükseltici koltuğa binmelidir. araç koltuğuna oturmak için bacakları dizler ve ayakları aşağıya doğru eğilir ve omuz kemeri göğsün ve omuzun ortasına doğru uzanır, boyun veya boğazda değil, bel kemeri alçaktır ve uylukların üzerinden geçmez. karın.

Araçların arka koltuğunda 13 yaşından küçük tüm çocuklar binmelidir. Arka koltukta oturana göre daha fazla çocuk sürmeniz gerekiyorsa ( örneğin, araba kullanırken  ), ön koltuktaki yolcu koltuğunu mümkün olduğu kadar geriye doğru hareket ettirin ve çocuk emniyet kemeri uygun şekilde uymuyorsa çocuk koltuğunu bir çocuk koltuğuna oturtun. Onsuz.

Acemi genç sürücülerin okula giderken ve okula devam ederken çok sayıda kaza olduğunu unutmayın. Emniyet kemeri kullanımı gerektirmeli, genç yolcu sayısını sınırlandırmalı ve  ellerinizi serbest bırakmayan cihazları veya hoparlörlü telefonu kullanırken, manifatura  veya cep telefonu kullanımında sürücünün dikkatinin dağılmasını önlemek için yeme, içme, cep telefonu konuşmalarına izin vermemelisiniz.  Eyaletinizin  lisanslı sürücü belgesi yasası  ve erken sürüş öğrenme sürecini kolaylaştırmak için bir ebeveyn-genç sürücü anlaşması kullanımını düşünün.  Örnek bir ebeveyn-genç sürücü anlaşması için buraya tıklayın .

Bisiklet
Çocuğunuzun bunu yönetebildiğinden emin olmak için okulun ilk gününden okula bisiklet yolunu uygulayın.

Her zaman  bisiklet kaskı kullanın , ne kadar kısa olursa olsun sürün.

Sağda, oto trafikle aynı yönde ilerleyin ve varsa bisiklet şeritlerine binin.

Uygun el sinyallerini kullanın.

Trafik ışıklarına uyun ve işaretleri durdurun.

Görünürlüğü arttırmak için parlak renkli kıyafet kullanın. Beyaz veya açık renkli giysiler ve yansıtıcı dişli, karanlıktan sonra özellikle önemlidir.

Yolun kurallarını bilin.

Okula Yürümek
Çocuklar genellikle  9 ila 11 yaşlarında okula yürümeye hazırdır  .

Çocuğunuzun okula yürüyüş yapmasının, her kesişme noktasında iyi eğitilmiş yetişkin geçiş muhafızları ile güvenli bir yol olduğundan emin olun.

Çocuğunuzun okula yürüyerek gidebileceği mahalledeki diğer çocukları tanımlayın. Daha yüksek trafik seviyesine sahip mahallelerde, bir yetişkinin okula giden bir grup mahalle çocuğuna eşlik ettiği bir “yürüyüş okulu otobüsü” düzenlemeyi düşünün.

Çocuğunuzun yaya becerileri hakkında gerçekçi olun. Küçük çocuklar trafik konusunda dürtüsel ve daha az ihtiyatlı olduğundan, çocuğunuzun yetişkin gözetimi olmaksızın okula yürümeye hazır olup olmadığına dikkat edin. Eğer eve dönüş yolu, çocuğunuzun mantıklı bir şekilde güvenli bir şekilde yapabildiğinden daha kalabalık sokaklara geçmeyi gerektiriyorsa, bir yetişkin, daha yaşlı bir arkadaşınız ya da kardeşiniz onlara eşlik edin.

Çocuklarınız genç veya yeni bir okula yürüyerek geliyorsa, onlarla birlikte yürüyün ya da ilk hafta ya da rotayı bildiğinden ve güvenli bir şekilde yapabildiğinden emin olana kadar başka bir yetişkinin yanına yürüyün. Çocuğunuzun okula giderken bir caddeden geçmesi gerekiyorsa, okul başlamadan önce onlarla güvenli sokak geçişi yapın.

Parlak renkli giysiler veya yansıtıcıları olan bir yelek veya kol bandı gibi bir görünürlük cihazı çocuğunuzu sürücülere daha görünür kılacaktır.

Okul günü boyunca yemek
Çalışmalar, besleyici bir kahvaltı yapan çocukların  daha iyi işlev gördüğünü göstermektedir  . Okulda daha iyi yaparlar ve daha iyi konsantrasyona ve daha fazla enerjiye sahiptirler. Bazı okullar çocuklar için kahvaltı sunmaktadır; seninki yapmazsa, biraz protein içeren bir kahvaltı yediğinden emin ol

Okulların çoğu düzenli olarak kafeterya menüleri gönderir ve / veya okulun web sitesinde yayınlar. Bu ön bilgilendirme ile ana yemeğin çocuğunuzun yememesini tercih ettiği günlerde öğle yemeğini paketlemeyi planlayabilirsiniz.

Pek çok çocuk, kahvaltı dahil olmak üzere okulda ücretsiz ya da indirimli fiyatta yemek yemeye hak kazanır. Bu hizmetler için formlar okul bürosunda tamamlanabilir. Açlık, bir çocuğun sınıftaki performansını etkileyecektir.

Birçok okul bölgesi, çevrimiçi bir hesap üzerinden yemek ödemenizi sağlayan planlar içerir. Çocuğunuz kayda "kaydırmak" için bir kart alacak. Bu okul yemek hesaplarını işlemek için uygun bir yoldur.

Okul günlerinde düzenlenen otomatlar, a la carte, okul mağazaları, atıştırmalık arabaları ve bağışçılar dahil olmak üzere kafeterya içinde ve dışında sunulanlara bakın. Okul günü boyunca satılan tüm gıdalar ABD Tarım Bakanlığı (USDA) tarafından belirlenen beslenme standartlarını karşılamalıdır  . Taze meyve, az yağlı süt ürünleri, su ve % 100 meyve suyu gibi sağlıklı seçimler yapmalıdırlar  . Çocuğunuzun okul sağlık politikası hakkında bilgi edinin ve yürürlüğe koymak için okul gruplarına katılın. Ayrıca, eğer çocuğunuz  okulda yemek yemeye gidecekseniz , beslenmeyi düşünün  .

Her 12 onsluk meşrubat yaklaşık 10 çay kaşığı şeker ve 150 kalori içerir. Günde sadece bir kutu soda içmek, çocuğun obezite riskini% 60 artırır. Çocuğunuzun öğle yemeğini göndermek için daha sağlıklı seçenekler (su ve uygun büyüklükte meyve suyu ve az yağlı süt ürünleri) seçin.

Zorbalık
Zorbalık  veya  siber zorbalık  , bir çocuğun tekrar tekrar başka bir çocuğa basmasıdır. Zorbalık fiziksel, sözel veya sosyal olabilir. Okulda, oyun alanında, okul otobüsünde, mahallede, internet üzerinden ya da cep telefonu gibi mobil cihazlarda olabilir.

Çocuğunuz Ne Zaman Zorlanıyor?
Okul yetkililerini sorunlara karşı uyarın ve çözümlerle onlarla çalışın.

Çocuğunuza yardım için güvenilir bir yetişkinin ne zaman ve nasıl sorulacağı konusunda rahat olmasını sağlayın. Onlardan yardım isteyebileceklerini belirlemelerini isteyin.

Zorbalığın ciddi niteliğini tanımak ve çocuğunuzun zorbalığa dair duygularını kabul etmek.

Çocuğunuza, çocuğunuza öğreterek nasıl tepki vereceğini öğrenmesine yardımcı olun: 
1. Gözlerdeki kabadayıya bakın. 
2. Uzun durun ve zor bir durumda sakin olun. 
3. Uzaklaşın.

Çocuğunuza sağlam bir sesle nasıl söyleneceğini öğretin. 
1.  "Yaptığın şeyden hoşlanmıyorum." 
2.  "Lütfen benimle böyle konuşma."

Çocuğunuzu diğer çocuklarla arkadaş edinmeye teşvik edin.

Çocuğunuzu ilgilendiren dış aktiviteleri destekleyin.

Zorbalığı bilen bir yetişkinin, orada bulunmadığınız zaman çocuğunuzun güvenliğine ve esenliğine dikkat etmesini sağlayın.

Çocuğunuzun sosyal medya veya mesajlaşma etkileşimlerini izleyin, böylece sorunları ellerinden çıkmadan tespit edebilirsiniz.

Çocuğunuz Bully Olduğunda
Çocuğunuzun zorbalığın asla iyi olmadığını bildiğinden emin olun  .

Çocuğunuzun agresif davranışına sağlam ve tutarlı sınırlar getirin.

Çocuğunuzun diğer çocuklara, çocuğunuzun onlara nasıl davrandığını hissettiğini düşünmelerini isteyerek, diğer çocuklara empati etmesine yardımcı olun. Çocuğunuza, birileri onlara zorbalık yaptığında nasıl hissedeceklerini sorun.  

Olumlu bir rol modu ol. Çocuklara istedikleri şeyi alay ederek, tehdit ederek veya birisine zarar vermeden gösterebilirler.

Ayrıcalıklar kaybı gibi etkili, fiziksel olmayan disiplin kullanın.

Çocuğunuza öfkelenmekten ziyade diğer çocuklara yardım etmek ya da onlara nazik davranmak gibi olumlu şekillerde davrandıklarında övünmeye odaklanın.

Okul müdürü, öğretmenler, okul sosyal hizmet uzmanları veya psikologlar ve çocuğunuzun zorbalığın ebeveynleri ile pratik çözümler geliştirin.

Çocuğunuza, zorbalık hakkında güvenilir bir yetişkin olduğunu söyleme konusunda teşvik edin. Çocuğunuzu zorbalığa son vermek için başkalarına katılmaya teşvik edin.

Çocuğunuzun, zorbalığa maruz kalan diğer çocukları desteklemesine yardımcı olun. Çocuğunuzu bu çocukları faaliyetlere dahil etmeye teşvik edin.

Okul Öncesi ve Sonrası Çocuk Bakımı
Erken ve orta çocukluk döneminde, çocukların denetime ihtiyacı vardır. Sabahları okula hazırlanıp okula götürmek ve işten eve dönene kadar okuldan sonra denetlemek için sorumlu bir yetişkin bulunmalıdır.

Bir aile üyesi çocuğunuza bakacak olursa, ebeveynler tarafından belirlenen programlar, disiplin ve ev ödevi ile ilgili tutarlı kurallara uyma ihtiyacını bildiriniz.

Ergenliğe (11-12 yaş) yaklaşan çocuklar, yaşları için alışılmadık bir olgunluk göstermedikçe, öğleden sonra boş bir eve gelmemelidir.

Alternatif yetişkin denetimi mevcut değilse, ebeveynler çocuklarını uzaktan denetlemek için özel çaba sarf etmelidir. Çocukların eve varmaları beklenen bir zamanları olmalı ve bir komşuyla veya bir ebeveynle telefonla check-in yapmalıdır.

Çocuğunuz için okul sonrası bir program seçerseniz, personelin eğitimi hakkında bilgi alın. Yüksek personel-çocuk oranı, sağlık sorunları ve acil durumları ele almak için eğitimli kişiler olmalıdır ve odalar ve oyun alanı güvenli olmalıdır.

Uyku Rutini Geliştirin
Bir çocuğun okulda başarılı olması için yeterince uyku almak çok önemlidir. Yeterli uyku almayan çocuklar, konsantre olabilme ve öğrenebilmenin yanı sıra öğrenmede zorluk çekiyorlar.

Çocuğunuz için tutarlı bir uyku zamanı ayarlayın ve her gece onunla sopa. Tutarlı bir yatma rutinine sahip olmak, çocuğunuzun yerleşmesine ve uykuya dalmasına yardımcı olacaktır. Yatıştırıcı bir yatmadan önce uygulanan rutinin bileşenleri, bir banyo / duş içerek, onlarla birlikte okuyabilir ve onları içine alıp iyi geceler diyebilir.

Çocuğunuzun yatmadan önce elektronik cihazları kapatmasını sağlayın.

Küçük çocukların uykuya dalmaya çalıştıklarında evinizi olabildiğince sakin ve sakin hale getirmeye çalışın.

Yetersiz uyku, ortaokul, lise ve kolejde daha düşük akademik başarı ve daha yüksek devamsızlık ve gecikme oranları ile ilişkilidir. En küçük çocuklar için en uygun uyku miktarı gece başına 10-12 saattir ve ergenler için (13-18 yaş) gecelik 8-10 saat arasındadır. Bkz  Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları: Çocuğunuza Kaç Saat İhtiyaç Var mı?  daha fazla bilgi için. 

İyi Ödevler ve Çalışma Alışkanlıkları Geliştirme
 Genç yaşta başlayarak ödev yapmaya elverişli bir ortam yaratın  . Çocukların yatak odalarında veya evin başka bir bölümünde, dikkati dağılmadan sessiz bir çalışma alanına ihtiyacı vardır ve çalışmalarını teşvik eder.

Ev ödevi için yeterli zaman çizelgesi; Bu süreyi okul faaliyetlerinden sonra katılımla ilgili seçimlere dönüştürmek.

TV ve diğer elektronik dikkat dağıtıcıların  ev ödevlerinde kapalı kaldığı bir hane halkı kuralı oluşturun  .

Bilgisayar ve internet kullanımını denetler.

Lise tarafından, öğretmenlerin öğrencilerin ev ödevlerini elektronik ortamda sunmalarını ve bilgisayardaki diğer görevleri yerine getirmelerini istemesi alışılmamış bir durum değildir. Çocuğunuzun evde bir bilgisayara veya internete erişimi yoksa, uygun konaklama geliştirmek için öğretmenler ve okul yönetimi ile çalışın.

Soruları cevaplamak ve yardım sunmak için hazır olun, ancak asla bir çocuğun ev ödevi yapmayın.

Çalışırken göz yorgunluğunu, boyun yorgunluğunu ve beyin yorgunluğunu hafifletmeye yardımcı olacak adımlar atın. Kitapları birkaç dakika kapatmaya, esnetmeye ve çok yıkıcı olmayacağı zaman periyodik olarak ara vermenize yardımcı olabilir.

Çocuğunuz belirli bir konu ile uğraşıyorsa, çocuğunuzun veya başka bir kişinin çocuğunuza evde veya okulda nasıl yardımcı olabileceği ile ilgili tavsiyeler için çocuğunuzun öğretmeniyle konuşun. Çocuğunuzun aldığı ödevlerle ilgili endişeleriniz varsa, öğretmenleriyle konuşun. 

Çocuğunuz ödevlere odaklanmak veya ödevleri tamamlamakta zorlanıyorsa, bunu çocuğunuzun öğretmeni, okul danışmanı veya sağlık hizmeti sağlayıcısıyla görüşün. 

Öğretmenle çalışmayan genel ev ödevi problemleri için bir öğretmen dikkate alınabilir.

Bazı çocukların ödevlerini organize etmek için ekstra yardıma ihtiyaçları vardır. Denetim listeleri, zamanlayıcılar ve ebeveyn denetimi ev ödevi sorunlarının üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.

Bazı çocuklar görevlerini hatırlamaya yardımcı olabilirler. Atama defteri gibi ödevlerini takip etmenin uygun bir yolunu geliştirmek için çocuğunuzla ve öğretmenleriyle birlikte çalışın.

Kaynak: https://www.healthychildren.org/English/ages-stages/gradeschool/school/Pages/Back-to-School-Tips.aspx

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al