Öğretmenler Stresi Nasıl Yönetebilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Konuk Yazar: Anna Kucirkova

Vücudunuz bir duruma tepki gösterdiğinde ve zihinsel, fiziksel ve duygusal acıya neden olduğunda, buna stres diyoruz . Stres olumsuz bir şey olmasına rağmen, verimliliğin artmasına yol açan bir motivasyon kaynağı da olabilir. Stres bir kişiyi ciddi şekilde etkilediğinde, buna kronik stres denir. Kronik stres hiç faydalı değildir ve ciddi bir hasara yol açar. Bu tür bir stresle başa çıkmanın en iyi yolu, onu nasıl yöneteceğinizi öğrenmektir. Aşağıda stres ve etkilerinin üstesinden gelmek için bazı yöntemler bulunmaktadır.

Stresin Etkileri
Stres kendi fiziksel, zihinsel ya da duygusal olarak kendini gösterir. Stres ayrıca iletişimi de etkiler.

fiziksel konular
Stresten kaynaklanan bazı fiziksel sorunlar arasında diğerleri arasında mide rahatsızlığı, kas ağrıları, enerji kaybı, baş ağrısı, sinirlilik ve uykusuzluk sayılabilir. Belirtiler bir kişiden diğerine değişebilir, çünkü vücut strese maruz kaldığında farklı tepki verir. Uzun süreli stres kalp ile ilgili hastalıklara ve kalp krizi gibi hisseden panik ataklara yol açabilir. Birçok insan obeziteye, düzensiz adet döngüsüne, saç dökülmesine, ülserlere, akne veya sindirim sisteminizi etkileyen hastalıklara yol açabilecek yeme bozuklukları da yaşar.

duygusal etkiler
Stresin depresyona ve endişeye neden olduğu bilinmektedir. Aşırı endişe, kişinin bunalmış hissetmesine ve özgüven kaybına yol açabilir ve bu da başkalarından kaçınmaya yol açabilir. Stresden etkilenen insanlar normalde karamsardır ve kolayca sinirlenir, bu sayede etrafta olmaları çok az eğlencelidir. Mentalhelp.net 'e göre, kronik stres düşünce problemlerinin (bilişsel), bipolar bozuklukların, kişilik ve davranış değişikliklerinin ana nedeni olabilir.

iletişim
İletişim söz konusu olduğunda, stres kendini çeşitli şekillerde gösterebilir. Stres öfke veya hayal kırıklığı nedeniyle yüksek duygulara neden olabilir. Ayrıca bir insanın kendisini diğer insanlardan izole etmesinin önemli bir nedeni olabilir. Bu, tüm iletişimi keser ve kişi ihtiyacı olan yardımı alamaz. 
Stresli bir kişi, onlarla iletişim kurmaya çalışan birini kolayca yanlış tanıyabilir. Stres ayrıca bir kişinin kaygı yüzünden halka açık konuşamamasının bir nedeni olabilir.

Stres nasıl frenlenir
stresin nedenini bilmek
İlk adım aslında stresin nedenini belirlemektir. Herkesin farklı stres tetikleyicileri olduğu için, kişinin kendi tetikleyicilerini bilmesi ve daha sonra üzerinde çalışmayı denemesi daha iyidir.

iletişimi arttır
Çoğu insan, kendileri için saklanma problemleri nedeniyle stres yaşar. Örneğin, işyerinde, patronunuzla başarması zor olan bir görev hakkında konuşabilirsiniz. Akademisyenlerde, onu vurgulamak yerine, anlamadığınız alanlarda yardım aramayı deneyebilirsiniz. Ayrıca ilişkinizde, gerginliği arttırmak ve erimekten kaçınmak için sizi etkileyen şeyler hakkında erken iletişim kurun. Kendini ifade ederek, stres seviyeleri düşecektir. Uzun süreli stres yaşıyorsanız, profesyonel bir terapist daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

Stresi Azaltmanın Diğer Yolları
Egzersiz
Egzersiz, gerginliği, kaygıyı, depresyonu azaltmaya yardımcı olur ve ayrıca stresi azaltır. Çalışırsanız genel yaşam kaliteniz genel olarak artacaktır.

Sağlıklı beslenme
Kafein, alkol, şeker ve nikotin aşırı dozda kullanılması vücudunuzdaki stres düzeyini artırır. Vitamin ve magnezyum yönünden zengin besinler, stres yaşadığınızda vücudunuzun güçlenmesini sağlar.

Meditasyon yapmak, dua etmek ve yeterince uyumak stresi yönetmek için yapabileceğiniz diğer eylemlerden bazılarıdır. Ayrıca, bir hobi ve bazı eğlenceli aktivitelere dalın.

Yana stres hayatımızın bir parçasıdır, yapabileceğimiz en iyi şekilde yönetmek olduğunu. Yukarıdaki adımları izleyerek stresi yönetmenize yardımcı olarak gerçek bir yaşam değişimine neden olabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al