Öğrencilerinizi öğrenmeye teşvik etmenin beş etkili yolu vardır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Öğretmen olmanın en zor yönlerinden biri , öğrencilerinizi nasıl motive edeceğinizi öğrenmektir. Aynı zamanda en önemli olanlardan biridir. Motive olmayan öğrenciler etkili bir şekilde öğrenmeyeceklerdir. Bilgiyi muhafaza etmeyecekler, katılmayacaklar ve bazıları da yıkıcı hale gelebiliyor. Bir öğrenci çeşitli nedenlerden dolayı motivasyon göstermeyebilir: Konuyla ilgisi olmadığını hissedebilir, öğretmenin yöntemlerini çekici olmayan veya dış güçlerin dikkatini dağıtamayacaklarını düşünebilirler. Ümitsiz görünen bir öğrencinin aslında öğrenmede zorluğa sahip olduğu ve özel bir ilgiye ihtiyacı olduğu ortaya çıkabilir.

Öğrencileri motive etmek zor bir görev olsa da, ödüller buna değer değildir. Motive öğrenciler öğrenmek ve katılmak için daha heyecanlı. Basitçe söylemek gerekirse: Motive öğrencilerle dolu bir sınıfı öğretmek hem öğretmen hem de öğrenci için eğlenceli. Bazı öğrenciler, doğal bir öğrenme sevgisiyle, kendi kendini motive ederler. Ancak bu doğal sürücüye sahip olmayan öğrencilerle bile, harika bir öğretmen öğrenmeyi eğlenceli hale getirebilir ve onlara tam potansiyellerine ulaşma konusunda ilham verebilir.

Öğrencilerinizi öğrenmeye teşvik etmenin beş etkili yolu vardır:

1. Öğrencileri Teşvik Etmek
Öğrenciler onay ve olumlu güçlendirme için öğretmenlere bakarlar ve çalışmalarının tanındığını ve değerlendiğini hissederlerse öğrenmeye hevesli olmaları daha olasıdır. Öğrencilerinizin kendilerini önemli hissetmelerini sağlamak için açık iletişimi ve özgür düşünmeyi teşvik etmelisiniz. Hevesli ol. Öğrencilerinize sık sık övün. Katkıları için onları tanıyın. Sınıfınız öğrencilerin duydukları ve saygı duydukları bir ortamsa, öğrenmeye daha istekli olacaklardır. “İyi iş” veya “güzel iş” uzun bir yol kat edebilir.

2. Onları Dahil edin
Öğrencileri teşvik etmenin ve onlara sorumluluk öğretmenin bir yolu, onları sınıfta dahil etmektir. Her öğrenciye yapması gereken bir iş vererek eğlenceli bir hale getirin. Öğrencilere dersi toplama veya süsleme sorumluluğu verin. Tahtaya silmek veya materyal çıkarmak için bir öğrenci atayın. Sınıfta bir okumaya devam ediyorsanız, öğrencilerden yüksek sesle bölümleri okumak için sırayla okumalarını isteyin. Öğrencilerin gruplar halinde çalışmasını sağlayın ve her birine bir görev veya rol atayın. Öğrencilere sahip olma duygusu kazandırmak, kendilerini başarılı hissetmelerini sağlar ve derse aktif katılımı teşvik eder.

3. Teklif Teşvikleri
Beklentileri belirlemek ve makul taleplerde bulunmak öğrencileri teşvik etmeye teşvik eder, ancak bazen öğrencilerin doğru yönde fazladan bir itme gücüne ihtiyaçları vardır. Öğrencilere küçük teşvikler sunmak öğrenmeyi eğlenceli kılar ve öğrencileri kendilerini zorlamaya motive eder. Teşvikler, ortalama test puanı yükselirse, örnek bir öğrenciye özel bir ayrıcalık veren küçükten büyüğe sıralanabilir. Ödüller, öğrencilere bir başarı hissi verir ve onları akılda bir amaç ile çalışmaya teşvik eder.

4. Yaratıcı Olun
Sınıfınızın yapısını değiştirerek monotonluğundan kaçının. Dersler yerine oyunlar ve tartışmalar öğretin, öğrencileri renkli materyaller, diyagramlar ve videolar gibi görsel yardımlarla tartışmaya ve zenginleştirmeye teşvik edin. Bir konuyu veya temayı etkili bir şekilde gösteren bir filmi bile gösterebilirsiniz. Fiziksel sınıfınız asla sıkıcı olmamalıdır: sınıfınızı süslemek için posterler, modeller, öğrenci projeleri ve mevsimlik temalar kullanın ve sıcak, canlandırıcı bir ortam yaratın.

5. Gerçek Hayata Bağlantı Kurmak
“Ne zaman buna ihtiyacım olacak?” Bu soru, sıklıkla sınıfta duyulur, bir öğrencinin meşgul olmadığını gösterir. Bir öğrenci, öğrendiklerini öğrenmenin önemli olduğuna inanmazsa, öğrenmek istemezler, bu nedenle konunun bunlarla nasıl bağlantılı olduğunu göstermek önemlidir. Cebir öğretiyorsanız, örneğin mühendislikte nasıl kullanıldığını araştırmak için zaman ayırın ve bulgularınızı öğrencilerinizle paylaşın. Onları kariyerinde kullanabileceklerini söyleyerek onları hayrete düşürün. Bir konunun her gün “gerçek” insanlar tarafından kullanıldığını göstermek onlara yeni bir önem vermektedir. Cebir hakkında asla heyecanlanmayabilirler, ancak onlara nasıl uygulandığını görürlerse, dikkatli bir şekilde öğrenmek için motive olabilirler.

Kaynak: https://teach.com/what/teachers-change-lives/motivating-students/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al