Öğrencilerinize Sormanız Gereken Önemli Sorular

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Esneklik ve motivasyon, bir amaç duygusuna sahip olmaktan, başkalarına değer verdiğine inanmaktan ve bu değeri doğrulayan hizmet eylemlerine katılmaktan kaynaklanır. Bunlar olumlu yönde olduğunda, çocuklar momentum ve pozitif başarı kazanırlar; Onlar yokken, aşağıya doğru spiraller görüyoruz ve kolej, kariyer, toplum ve yaşam başarısından uzaklaşıyoruz.

Tüm öğrencilerimiz hakkında bilmemiz gereken bazı şeyler var çünkü onların bilinmesi öğretimi (ve ebeveynlik) büyük ölçüde etkileyecektir. Öğrencilerin öğrenmeleri, mutlu olmaları, ilgili hissetmeleri ve esnek olmaları için gerekli koşulları yansıtırlar.

Öğrencilerin derin bir seviyede olduklarını anlamak, daha anlayışlı ve destekleyici olmamıza yardımcı olur. Psikolog ve okul-iklim uzmanı Robert Brooks, “ Öğrenci Davranışlarını İyileştirmek İçin Öğretmen Empatisini Artırma ” başlıklı makalesinde , öğretmenlerin “Öğrencilerimin beni tarif etmek için hangi kelimeleri kullanmasını istediğimi soruyorum” diye sorarak empatilerini artırdığını açıklıyor. 

Aşağıdaki sorular, her yaştan genç için uyarlanabilir ve geliştirilmelidir çünkü onlar, okul öncesi öğrencilere olduğu gibi, üniversite öğrencileriyle de ilgilidir. Cevapları bilmek, öğrenmek için olumlu koşullar yaratmaya yardımcı olmak için bilmemiz gerekenleri anlatır.


HEMEN SORULACAK SORULAR
Bu başlangıç ​​okulu soruları indeks kartlarına yazılabilir - çocuklara cevaplarını diğer tarafa yazmasını isteyin, belki de okulun ilk haftasında günde bir tane yapsın.

Kendinizi memnuniyetle karşılamanıza ne yardımcı olur?
Nasıl karşılanmaktan hoşlanırsın?
Dersliklere hangi güçleri getiriyorsunuz? Okul?
Okul hakkında en çok neyi seviyorsun? Ne görmek istersin değişti?
Bu sorularla ilgili başka bir yaklaşım, bir anket yapmak ve öğrencilerin yanıt vermesini sağlamaktır; bunlar anonim olabilir veya olmayabilir. Daha etkileşimli bir yaklaşım, bir sabah toplantısı formatını kullanmak ve öğrencilerin bu soruların bir kısmına yanıtlarını küçük gruplarda tartışarak ve daha sonra grubun cevaplarını sınıfla paylaşarak okul gününü başlatmaktır.

İLİŞKİLERİ DERİNLEŞTİRMEK İÇİN SORULAR
Yerleştirilen bu sorular okulun ikinci ve üçüncü haftalarında okula başlayanlarla benzer yollarla ele alınabilir.

Kendinizi ne zaman hissediyorsunuz? Ne sıklıkla?
Ne zaman dinlendiğini hissediyor musun?
Sesine ne zaman saygı duyuyorsunuz?
Ne zaman ve ne zaman endişeli hissediyorsunuz?
Lider olma şansın ne zaman?
En çok ne zaman güvensiz hissedersiniz?
Ne zaman okula gülüyorsun?
YIL BOYUNCA KULLANILACAK SORULAR
Öğrencilerinizi tanımaya, yansıtma becerilerini geliştirmeye ve esnekliklerini olumlu yönde etkilemeye devam etmek için, okul yılı boyunca bu soruları kullanın, ardından destekleyici tartışmalar izleyin. 

Okula katkınız nedir?
Kim başarılı olabileceğine inanıyor?
Okulda sizi korkutan şey nedir? Kalmadınız mı? Yenilen?
Ne zaman meydan okuyor ve destekleniyorsunuz?
Okulda sana neler ilham veriyor?
Geri dönüşlerden geri adım atmanıza kim yardım eder?
Kim seninle konuşmaktan her zaman mutlu olur?
Ne zaman bir hata yapmak istediğinizi veya bir şey bilmediğinizi veya bir şeylerin nasıl yapıldığını gösterdiğinizi hissediyor musunuz?
BÜYÜYEN İLİŞKİLER VE GÜVEN
Öğrencilerin ilk sorulara verdikleri cevapları net bir şekilde anlamaları genellikle birkaç hafta sürer. O zamana kadar, kimin başarılı olabileceğine inandığını, onlarla konuşmanın ve geri dönmelerine yardım etmenin kim olduğunu bileceklerdir. (Ve bu ilk haftalarda, öğrenciler işlerinde sizi bu güvenilir ve güvenilir yetişkinlerden biri haline getirmekte zorlanırlar.)

Öğrencilerimiz hakkında ne kadar çok şey biliyorsak, bu sorulara cevap bulmaları için onlara daha fazla yardımcı olabiliriz, bu da onların enerjilerinin bina direncine ve öğrenenler olarak büyümelerine doğru daha iyi yönlendirilmesini sağlayacaktır.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/important-questions-ask-your-students

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al