Öğrencilere Hatalı Olduğunda “HAYIR” demenin İyi Yolu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


 
1. _____ hakkında düşündünüz mü?
Doğru yoldalarsa ancak sorunun tüm unsurlarını düşünmeden önce silahı atladılarsa, daha derin düşünmelerini istemek için iyi bir yoldur. Kayıp parçaya doğru dürtün!

2. Bakış açısını değiştirin
Sosyal hikayeler, “hayır” kelimesinin uygun olmayan davranışa bir cevap olduğu durumlarda gerçekten yardımcı olabilir - örneğin grup çalışması sırasında görev dışı düşünün. Sosyal hikayeler, öğrencilere şu an içinde bulundukları senaryoya benzer bir senaryo anlatmayı içerir; bu durumda rollerini değiştirerek farklı bir bakış açısı görmelerini sağlar. Suçlu öğrencinize, herkesin işine giderken, işlerini en iyi yapanın, onların olduğu bir hikaye anlatın. Perspektifte bir geçiş yardımcı olabilir!

3. onlara hatırlatmak!
“ Bu aynı kavramı en son tartıştığımız zamanı hatırlıyor musun? Onlara daha önce kullandığınız işlemi hatırlamaları için onları tetikleyebilecek bazı kelimeler veya örnekler verin. Örneğin, “ Geçen hafta bunu yaptığımızda, Joe'nun 14 elması vardı. Daha ne kadar ihtiyacı olduğunu nasıl bulduğumuzu hatırlıyor musun? “

4. Yardımcıları Bulun
Diğer öğrencilerin mücadele eden kişilere yardım etmesine izin vermek, doğru yapıldığında sınıfta bir topluluk hissi uyandırabilir. Sadece bir sonraki öğrenciye geçmek yerine, yardım etmelerini sağlayan kelime öbeklerini kullanın. “ Herhangi biri Tommy'nin bize doğru cevabı vermesi için söylediklerini ekleyebilir mi? “

5. Karışıklıklarını Doğrulayın
“ Bu zor bir soru! Bu konuda birini gezebileceğimi hissettim - tüm stratejilerimizi kullanıyor! Hadi birlikte yürüyelim. “Sen anladın. Yanlış olmak kokuyor ama birileri bir zorlukla karşılaştığını kabul ettiğinde daha az kokuyor.


 
6. Katkıda Bulunanlar için Teşekkürler
Bazen öğrenciler tamamen kaybedilmiş olsalar bile katılmak isterler. “Girişinizi takdir ediyorum! ”Veya“ Bakış açınızı seviyorum ”, özellikle bazı“ gri ”alanlara sahip daha soyut konuları tartışırken çocukları denemeye devam etmeye teşvik edebilir.

7. Onlara Bir Kaynak Verin
Öğrencilere yanlış olduklarını söylemek yerine, cevaplarını düzeltmek için kaynaklarını kullanmalarına yardımcı olun. “ Sayfa 45'i tekrar oku ve ne düşündüğünü gör. Masanıza düşüncelerini sorun ve sonra elinizi kaldırın ve tekrar deneyin . Bunlar, araştırmacı öğrenmeyi teşvik etmenin iyi yollarıdır.

8. “Siz” den “I” e geçin
“ Yanılıyorsun ” demek yerine, diyaloğu daha öğrenci dostu bir ortama dönüştüren ifadeleri kullanmayı deneyin. “ Farklı bir cevap arıyordum ” veya “ Farklı bir strateji tartışmıştık ”, öğrencilere bir şeyleri yanlış anlamanın kişisel olmadığını hatırlatır.


 
9. Öğretildiğinden emin olun!
Bu hiç akıllıca görünmüyor ama sınıf kuralları ve beklentileri söz konusu olduğunda, prosedürlere aşina olmayan öğrencilerden bir şey beklemek kolay olabilir. Bu özellikle başlangıçta (her şey yeni olduğunda) ve sonda (her şey deliyken) doğrudur. Eğer çocuklarınız hiç tarla günü geçirmediyse, o güne özgü beklenti ve kuralları belirleyin ve sınıf kurallarınızı kaosa uygulayacaklarını varsaymayın - o zaman karıştığında “hayır” derken haklı hissedebilirsiniz!

10. Akıl Yürütme Biçimleriyle Tanımlayın
“ Bunu neden düşündüğünü anlayabiliyorum ama bu cevabı arıyordum ”. “ Testten sonra enerji dolu olduğunu biliyorum, ancak salonlarda koşmak güvenli değil ”. Bazen yanlış anlaşılsa bile, anlaşılması gereken çok şey demektir!

https://www.boredteachers.com/classroom-management/better-ways-to-say-no

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al